• Ενέργεια

    Εnergean: Στη Stena Drilling οι γεωτρήσεις στο Ισραήλ

    • NewsRoom
    Μάθιος Ρήγας Energean Oil

    Μάθιος Ρήγας, CEO Energean Oil & Gas


    Η Stena Drilling είναι η εταιρεία που θα αναλάβει τις γεωτρήσεις για την ανάπτυξη του υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η Energean.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Energean, η Stena Drilling αναμένεται να χρησιμοποιήσει το drill-ship Stena Forth (χωρητικότητας 58.307-dwt και κατασκευής 2009), ώστε να προχωρήσει σε τρεις γεωτρήσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Πρόβλεψη για περαιτέρω εργασίες υπάρχει, με προϋπόθεση τη λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης (FID) από την Energean για την ανάπτυξη του Karish.

    To Stena Forth που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα Λας Πάλμας της Ισπανίας (DP Class 3) έχει την ικανότητα να επιχειρεί σε πολύ βαθιά νερά (ultra-deep water) και έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, στον Κόλπο του Σουέζ, στην Μαλαισία στην Γροιλανδία και στον Κόλπο του Μεξικού. Το πρόγραμμα ανάπτυξης του Karish προβλέπει τη διενέργεια τριών αναπτυξιακών γεωτρήσεων και παραγωγή με την χρήση Πλωτής Μονάδας Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO), η οποία θα βρίσκεται 90 χιλιόμετρα από τις ακτές του Ισραήλ. Σημειώνεται πως η πρώτη παραγωγή αερίου τοποθετείται στο 2021.

    το drill-ship Stena Forth (χωρητικότητας 58.307-dwt και κατασκευής 2009) της Stena Drilling

     

    Η Energean θεωρεί την υπογραφή του συμβολαίου με την Stena Drilling ως ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του Karish καθώς οι τεχνικές δυνατότητες, η εμπειρία και το ιστορικό της Stena στον τομέα της ασφάλειας διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, με δεδομένη και τη δέσμευση της Energean να επιτυγχάνει τις υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα της Υγείας, της Ασφάλειας και του Περιβάλλοντος και την δέσμευσή της να επιχειρεί σύμφωνα με ή και να υπερβαίνει την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ασφάλεια στις Θαλάσσιες Επιχειρήσεις στον τομέα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

     

    Η Stena Drilling αποτελεί θυγατρική της Stena AB και είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής γεωτρητικών υπηρεσιών στον κόσμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Reuters: Ισχυρό ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς εξόρυξης πετρελαίου και αερίου στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Energean: Τετραπλάσιο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο



    ΣΧΟΛΙΑ