• Ενέργεια

    Εμ. Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Δεν γίνεται να μας απειλούν δικαστικά σε κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία

    • NewsRoom
    ΔΕΗ


    «Η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε κατά την κοπή της πίτας της εταιρείας, ο πρόεδρος της, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε πως πρέπει να απεμπλακεί η ΔΕΗ από το μονοπώλιο της χρήσης λιγνίτη.

    Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτάκης, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, καθώς όπως είπε, «δεν μπορεί η ΔΕΗ και οι επιχειρηματικές της πρωτοβουλίες να μπαίνουν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και να ούτε διώκονται στελέχη της, την ώρα που δέχεται σκληρό ανταγωνισμό από ιδιώτες».

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης επεσήμανε ότι μετά την πώληση των λιγνιτικών μονάδων από την κυβέρνηση, η επιχείρηση θα απολέσει σχεδόν το σύνολο των λιγνιτικών εργοστασίων της καθώς αυτά που θα απομείνουν θα παρέχουν την ενέργεια στους ιδιώτες, που με τη σειρά τους θα την εμπορεύονται.

    ΔΕΗ
    Μ. Παναγιωτάκης. Επικεφαλής ΔΕΗ

    Ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε την καθιέρωση του κουπονιού για τη χορήγηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας.

    «Σήμερα, όσοι είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο ανήκουν στη ΔΕΗ, πλην κάποιων μετρημένων στα δάχτυλα, ίσως και του ενός χεριού. Αν πάρουν το κουπόνι τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μπορούν να επιλέξουν όποιον προμηθευτή θέλουν» σημείωσε ο επικεφαλής της Επιχείρησης, ο οποίος ζήτησε, επίσης, λειτουργική αυτονομία σε ζητήματα όπως οι προσλήψεις και οι αμοιβές.

    Παναγιωτάκης ΔΕΗ
    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης μιλάει στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

    Ο κ. Παναγιωτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα υπογραφεί μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ αναφερόμενος στην πώληση λιγνιτικών μονάδων τόνισε: «Η ΔΕΗ δεν μπορεί να εξακολουθήσει να φέρει το βάρος του συνόλου της λιγνιτικής παραγωγής μονοπωλιακά, όχι για λόγους ανταγωνισμού, αλλά για λόγους επιχειρηματικούς. Είναι πολύ μεγάλο το βάρος για την Επιχείρηση και πρέπει να αποδεσμευτεί από ένα μέρος από αυτό για να στρέψει αλλού τις δραστηριότητές της. Πρέπει να γίνει αποφασιστική στροφή σε αυτές τις δραστηριότητες και βέβαια μέσα από το ικανοποιητικό τίμημα να ενισχύσουμε την οικονομική μας ευρωστία».

    «Η ΔΕΗ θα είναι πιο σύγχρονη, πιο ανταγωνιστική, πολύ πιο διεθνοποιημένη απ’ ό,τι είναι σήμερα, θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις των ημερών και με τη στήριξη όλων μας θα έχει το μέλλον που της αξίζει» επισήμανε, από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι η Επιχείρηση θα διατηρήσει ακέραιο το υδροηλεκτρικό δυναμικό της, όπως και τις μονάδες φυσικού αερίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΕΗ: «Ανακρίβειες» τα περί ανάγκης εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ – Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ και δέος για τη ΔΕΗ από τη McKinsey: Μείωση δαπανών κατά 500 εκατ. ευρώ-Επέκταση της εθελουσίας

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ