• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Alwaleed bin Talal: Τα νέα επιχειρηματικά σχέδια του Σαουδάραβα πρίγκιπα

    • Bloomberg

    Ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal


    Ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή του από την κράτηση στο Ritz-Carlton του Ριάντ, κυνηγάει ξανά παλαιότερες συμφωνίες και σχεδιάζει να αναμορφώσει την επενδυτική του αυτοκρατορία. Ο πρίγκιπας, στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που εγκατέλειψε το ξενοδοχείο πριν από επτά εβδομάδες, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι συνεργάζεται με συμβούλους όπως η Goldman Sachs Group Inc. για να βρει επενδύσεις ύψους 3 δισ. δολ. για λογαριασμό της British Holding Co. Είπε επίσης ότι είναι πιθανό να διαιρέσει- διασπάσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ύψους 13 δισ. δολ. μέσω μιας μείωσης της εγχώριας ιδιοκτησίας και άλλων συμμετοχών της.

    “Θα χρειαστεί λίγος χρόνος, καθώς αυτή η υπόθεση είναι σε εξέλιξη”, δήλωσε ο 63χρονος βασιλιάς Σαλμάν στο διαμέρισμα του Ριάντ. “Ο CEO μας σκέφτεται με αυτό τον τρόπο.”

    Ο Alwaleed ήταν ο πιο σημαντικός ανάμεσα σε εκατοντάδες Σαουδάραβες επιχειρηματίες, κυβερνητικούς αξιωματούχους και πρίγκιπες, οι οποίοι συμπεριελήφθησαν τον Νοέμβριο σε αυτό που η κυβέρνηση κάλεσε «καταστολή της διαφθοράς». Ο Alwaleed κατέστησε σαφές ότι θέλει να καθησυχάσει τους συνεργάτες του ότι η επιχειρηματική του αυτοκρατορία είναι άθικτη και λειτουργεί πλήρως μετά από 83 ημέρες απομόνωσής του στο Ritz- Carlton.

    “Καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται να είναι εύκολο – κάποιοι άνθρωποι στην επιχειρηματική κοινότητα θα έχουν αμφιβολίες, θα αναρωτηθούν,” τι συμβαίνει; “, δήλωσε ο Alwaleed. “Ωστόσο, τους διαβεβαιώνω ότι όλα είναι φυσιολογικά και λειτουργούμε όπως και πριν και τους καλωσορίζουμε να έρθουν εδώ για να δουν τι κάνουμε στη Σαουδική Αραβία όπου η ζωή έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό”.

    Ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal,



    ΣΧΟΛΙΑ