• Big Story

    Περίεργες πληροφορίες για τον ρόλο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο θέμα του Σαββίδη. Τον μπλοκάρει ο Πούτιν

    • NewsRoom
    Πούτιν- Σαββίδης


    Η σχέση του Ιβάν Σαββίδη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται να είναι και η “αχίλλειος πτέρνα” του εν δυνάμει καναλάρχη και μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας. Αν και ο ομογενής επιχειρηματίας επιμένει ότι διαθέτει τα χρήματα για να αποκτήσει την πολυσυζητημένη τηλεοπτική άδεια, πληροφορίες αναφέρουν στο mononews.gr ότι η αμερικανική πρεσβεία ανησυχεί ιδιαίτερα με αυτή την εξέλιξη και δε βλέπει με καθόλου καλό μάτι μία ρωσική επένδυση στα ελληνικά και κατ επέκταση στα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δρώμενα.

    Νομικές πηγές, επιβεβαιώνουν στο mononews.gr ότι υπάρχει θέμα με τα κεφάλαια Σαββίδη σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι όντως προέρχονται από ρωσικές εταιρείες. Σε αυτό το σημείο, μπαίνουν στο “παιχνίδι” οι Αμερικανοί οι οποίοι έχουν επανειλημμένως τονίσει στην ελληνική πλευρά ότι δε θα μείνουν αμέτοχοι σε μία ενδεχόμενη εισροή ρωσικών κεφαλαίων στην ελληνική αγορά.

    Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη να συνδράμει με την ΕΕ προκειμένου να αποτρέψει την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη (ήτοι ρωσική επένδυση) στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

    putin_savidisΣημειώνεται ότι η  Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε επισήμως μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017 τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2014 για την εμπλοκή της Μόσχας στην ουκρανική σύγκρουση.  Οι εν λόγω κυρώσεις αφορούν άμεσα τις κινήσεις ρωσικών κεφαλαίων και σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο αυτό εγείρεται θέμα και για την προέλευση των κεφαλαίων του Ιβάν Σαββίδη.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει τα κεφάλαια του επιλαχόντα στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, δεδομένου ότι δεν είναι λίγοι στις Βρυξέλλες που “βλέπουν” την είσοδο Σαββίδη ως βραχίονα του Πούτιν στα ελληνικά και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκά media.

    Με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Πούτιν σε ισχύ και τους Αμερικανούς να έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους στην Αθήνα, δεν αποκλείεται ένα ευρωπαϊκό βέτο -έστω και έμμεσα- στην υποψηφιότητα του Ιβάν Σαββίδη, με βασικό επιχείρημα την προέλευση των χρημάτων του.

    putin.savvidis2Από την πλευρά του ο Ιβάν Σαββίδης, με δηλώσεις του διευκρίνησε “δεν έχω εκκρεμότητες. Όσον αφορά τη χρηματοδοτική μου ικανότητα, όλα είναι διαφανή. Περιμένω την εντολή για να καταβάλω αμέσως την πρώτη δόση”. Ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν η σχέση του Πούτιν με τον εν δυνάμει νέο καναλάρχη, Ιβάν Σαββίδη, πολύ πιθανόν να λειτουργήσει ως τροχοπέδη για το μέλλον του επιχειρηματία στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα.

    Εάν κάτι τέτοιο συμβεί και δεν προχωρήσει ούτε η υποψηφιότητα Σαββίδη, νέα ερωτήματα και νέοι πρωταγωνιστές μπαίνουν στο παιχνίδι του ελληνικού τηλεοπτικού τοπίου αλλάζοντας για μία ακόμα φορά, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα, τους όρους.

    Επόμενος στη σειρά υπερθεματιστής, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, για τον οποίο ο Ιβάν Σαββίδης με δηλώσεις του τόνισε ότι δεν θα προχωρήσει η συνεργασία τους. Ωστόσο, αυτό ισχύει με δεδομένο ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα πάρει άδεια, γιατί στην πιθανότητα να καταφέρουν τελικά η αμερικανική πλευρά και η ΕΕ να τον βγάλουν από το παιχνίδι, τότε οι όποιες προθέσεις του ομογενή θα αποτελούν παρελθόν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/sklireni-o-polemos-ton-kanalarchon-epithesi-ivan-savvidi-se-dimitri-kontomina/77799



    ΣΧΟΛΙΑ