• Big Story

    Έκτακτο: Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στη Folli Follie. Κλήθηκαν ως ύποπτοι για 2 κακουργήματα η οικογένεια Κουτσολιούτσου κι άλλοι 7

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Η αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση βαρύτατων ποινικών ευθυνών για το σκάνδαλο της Folli Follie άρχισε. Δέκα εμπλεκόμενοι, με πρώτους στη λίστα τον Δημήτρη, τον Γιώργο και την Αικατερίνη (Καίτη) Κουτσολιούτσου, κλήθηκαν από τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση για να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για τη διάπραξη δύο κακουργηματικών πράξεων.

    Απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν πειστικές απαντήσεις, ώστε, με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης, να μην βρεθούν κατηγορούμενα για αυτές τις κακουργηματικές πράξεις.

    Σήμερα και αύριο, η οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι υπόλοιποι κληθέντες ως ύποπτοι, αυτοπροσώπως ή δια των συνηγόρων τους, περνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, το κατώφλι του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, παραλαμβάνουν αντίγραφα της δικογραφίας και ζητούν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις ανωμοτί εξηγήσεις τους (πιθανότατα για την ερχόμενη εβδομάδα, με δυνατότητα λήψης νέας προθεσμίας λόγω του όγκου του αποδεικτικού υλικού).

    Ο Γιάννης Δραγάτσης ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος της έρευνας του και αποφάσισε να αποστείλει τις πρώτες κλήσεις σε πρόσωπα για τα οποία προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

    Ποιοι είναι οι ύποπτοι για απάτη και ξέπλυμα

    Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος έχουν κληθεί ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του ΔΣ της FOLLI FOLLIE Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο διευθύνων σύμβουλος και μέλος του ΔΣ Γιώργος Κουτσολιούτσος, η παραιτηθείσα αντιπρόεδρος της εταιρείας Κατερίνα Κουτσολιούτσου, ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017.

    Πρόκειται για τους 10 εμπλεκόμενους για τους οποίους, τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ο εισαγγελέας Δραγάτσης είχε υποβάλει δύο αιτήματα και με ισάριθμα βουλεύματα έγιναν αποδεκτά, προκειμένου να δεσμευτούν τραπεζικοί τους λογαριασμοί, θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

    Πριν από μία εβδομάδα, το Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε απορρίψει και την αίτηση της εταιρείας για υπαγωγή σε καθεστώς προληπτικής προστασίας από τους πιστωτές της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: Άμεσα απαιτητό και το ομόλογο 150 εκατ. φράγκων- Αναβάλλεται ξανά η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για Βαρθαλίτη και Μπεγιέτη

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Πώς έσκασε η «κανονιά» των 380 εκατ. ευρώ για τους ομολογιούχους των Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ