• Uncategorized

    Επιχείρηση αντίδρασης στις ευρωαγορές. Bayer και Deutsche Bank «βαραίνουν» τον DAX


    Επιχειρούν να αντιδράσουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά τις ισχυρές απώλειες που δέχτηκαν χτες, αποτέλεσμα ενός εκρηκτικού μείγματος. Η διένεξη Σαουδικής Αραβίας, η «κόκκινη» κάρτα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο προσχέδιο του ιταλικού Προϋπολογισμού καθώς και η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, ενώθηκαν για να αποτελέσουν ένα άκρως αποτρεπτικό επενδυτικό κλίμα.

    Εδώ να σημειωθεί, και τα εταιρικά αποτελέσματα δεικτοβαρών εταιρειών που ανακοινώνονται,  τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, δίνουν το δικό τους τόνο. Νωρίτερα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι τα έσοδα 3ου τριμήνου υποχώρησαν κατά 9%,στα 6,2 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα έσοδα από τον κλάδο investment-banking υποχώρησαν 13% σε ετήσια βάση στα 3 δισ. ευρώ. Στο ταμπλό, η μετοχή της Τράπεζας καταγράφει πτώση 3,35% ενώ η Bayer μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε η μετοχή χτες, κινείται 1,56% χαμηλότερα.

    O δείκτης DAX σημειώνει οριακή άνοδο 0,26%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,59% και ο αγγλικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,4%.

    Στην περιφέρεια, ο ιταλικός MIB κινείται ,33% υψηλότερα, ωστόσο η αγορά ομολόγων παρουσιάζει καλύτερη εικόνα με την απόδοση στο 10ετές να διαμορφώνεται στο 3,53% (1,09% χαμηλότερα).

    Ισχυρές πιέσεις δέχεται το χρηματιστήριο στη Λισσαβόνα, με το δείκτη PSI 20 να σημειώνει απώλειες 1,72% ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κινείται με άνοδο0,25%.



    ΣΧΟΛΙΑ