• Business

    Costa Navarino: 1.300 αθλητές για το IRONMAN 70.3 Greece – Ποιοι είναι οι τρεις Έλληνες αθλητές που θα ξεχωρίσουν

    Costa Navarino: 1.300 αθλητές για το IRONMAN 70.3 Greece - Ποιοι είναι οι τρεις Έλληνες αθλητές που θα ξεχωρίσουν


    Με μότο «Anything is Possible», 1.300 αθλητές από 63 χώρες  συμμετέχουν σήμερα στο IRONMAN 70.3 Greece, στον πιο απαιτητικό μονοήμερο αγώνα τριάθλου στον κόσμο που πραγματοποιείται στο Costa Navarino.

    Οι αθλητές θα καλύψουν 1,9 χιλιόμετρα κολύμπι, 90,1 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 21,1 χιλιόμετρα τρέξιμο.

    Μαζί με τους αθλητές κάθε εθνικότητας και κάθε ηλικίας, από 19 έως 73 ετών, μαζί τους θα βρεθούν στην Μεσσηνία συνοδοί, επισκέπτες, θεατές και εθελοντές.

    Από τους Έλληνες που θα συμμετάσχουν και αναμένεται να έχουν καλούς χρόνους στο εξαντλητικό τρίαθλο είναι ο Χρήστος Γείτονας, που είχε λάβει μέρος και στο πρώτο IRONMAN® 70.3 Greece τον Απρίλιο του 2019, η Τζένη Μπουλμέτη, η οποία είχε τερματίσει δεύτερη στις γυναίκες το 2019 (πρώτη από τις Ελληνίδες) και η Μαρία Μάλαϊ.

    Ο Χρήστος Γείτονας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Κατέχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Warwick και αμέσως μετά την αποφοίτησή του άρχισε να εργάζεται στο Citigroup στο Λονδίνο. Το 2004 άφησε πίσω του την τραπεζική  και άρχισε μια σταδιοδρομία στον τομέα της εκπαίδευσης στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Είναι ο ιδρυτής της JSS, ενός διεθνούς δικτύου ακαδημιών ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την ομάδα Juventus FC, και ο ιδρυτής της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Εταιρείας, ενός οργανισμού που διεξάγει έρευνα στον τομέα της Μάθησης, της Καινοτομίας και των Νέων Τεχνολογιών. Είναι επίσης ο συνιδρυτής της Emaginal AG, μιας εταιρείας λογισμικού με έδρα την Ελβετία, που σχεδιάζει και υλοποιεί λύσεις συστημάτων λογισμικού με τη χρήση της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών μέσω του διαδικτύου.

    Costa Navarino: 1.300 αθλητές για το IRONMAN 70.3 Greece
    Ο Χρήστος Γείτονας

    Η Τζένη Μπουλμέτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα τελευταία 10 χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στο Αργος. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην οργάνωση και διοίκηση αθλητισμού, έχει 2 παιδιά και είναι προπονήτρια του Αθλητικού Συλλόγου «Νηρηίδα».

    Είναι πρωταθλήτρια τριάθλου 2017 και 2018. Κατέκτησε την 6η θέση στην ηλικιακή κατηγορία 30-34 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman στη Χαβάη. Και το 2019 κέρδισε τη 2η θέση στις γυναίκες στο Ironman Costa Navarino.

    Η Τζένη Μπουλμέτη

    Η 30χρονη Μαρία Μάλαϊ είναι πρωταθλήτρια ορεινού τρεξίματος. Το 2014 κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών στο Πρωτάθλημα Skyrunning Greece. Εχει σπουδάσει Διατροφή και Διαιτολογία και ασχολείται με την κατάρτιση προγραμμάτων διατροφής κυρίως σε αθλητές.

    Μαρία Μάλαϊ
    Η Μαρία Μάλαϊ

    Να σημειωθεί ότι το IRONMAN® 70.3 Greece, Costa Navarino τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού,  των Δήμων Πύλου-Νέστορος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου.

    Costa Navarino: 1.300 αθλητές για το IRONMAN 70.3 Greece - Ποιοι είναι οι τρεις Έλληνες αθλητές που θα ξεχωρίσουν

    «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε αυτήν την κορυφαία διοργάνωση στη Μεσσηνία και την Costa Navarino, για δεύτερη φορά. Η επιτυχία του πρώτου αγώνα έδειξε τη δυναμική της χώρας μας ως ένας παγκόσμιος αθλητικός προορισμός υψηλού επιπέδου και είμαστε σίγουροι πως το φετινό IRONMAN® 70.3 θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικό», σημείωσε ο Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, του φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino, για τη διοργάνωση.

    Να σημειωθεί ότι στο πρώτο IRONMAN® 70.3 Greece, τον Απρίλιο του 2019, συμμετείχαν  1.500 αθλητές από 61 χώρες, 800 εθελοντές και περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες, τοποθέτησαν τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και ολόκληρη την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων.

    Costa Navarino: 1.300 αθλητές για το IRONMAN 70.3 Greece - Ποιοι είναι οι τρεις Έλληνες αθλητές που θα ξεχωρίσουν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ