Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Τράπεζες

Τράπεζα Πειραιώς: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το senior preferred ομόλογο – Στο 7,125% το αρχικό επιτόκιο

Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

Το ομόλογο είναι 6ετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στα 5 έτη

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) της Τράπεζας Πειραιώς, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 7,125%.

Το ομόλογο είναι 6ετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στα 5 έτη (6NC5) και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba2 από τη Moody’s και BB- από τη Fitch.

Στόχος είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διοχετευθούν προς ενίσχυση των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL) και προς την χρηματοδότηση των αναγκών του 2024.

Παράλληλα, η τράπεζα στοχεύει και στην περαιτέρω διαφοροποίηση της επενδυτικής βάσης της. Η έκδοση του ομολόγου αναμένεται τέλος να ωφελήσει τους δείκτες ρευστότητας και να οδηγήσει στην περαιτέρω βελτίωση του μείγματος χρηματοδότησης.

Η τράπεζα έδωσε εντολή στις BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley και UBS για την έκδοση.

Διαβάστε επίσης

Συνέδριο Morgan Stanley: Τι θα πουν σήμερα στο Λονδίνο οι CEOs των τεσσάρων τραπεζών