Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 12,16 εκατ. δολαρίων

Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping

Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping

Η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping Inc., της Σεμίραμις Παληού, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. για ένα από τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου Capesize, m/v New Orleans.

Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης ανέρχεται σε 20.000 δολάρια ανά ημέρα, μείον την προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως τις 15 Αυγούστου 2025, με δυνατότητα επέκτασης έως στις 31 Οκτωβρίου 2025. Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Το πλοίο “New Orleans” είναι ένα πλοίο ξηρού χύδην Capesize χωρητικότητας 180.960 dwt που κατασκευάστηκε το 2015.

Η απασχόληση του πλοίου «Νέας Ορλεάνης» αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 12,16 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστα έσοδα για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Με την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του m/v Boston, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 40 πλοία χύδην ξηρού φορτίου: 4 Newcastlemax, 9 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 7 Panamax και 9 Ultramax. Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του m/v Boston, είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,65 έτη.

Διαβάστε επίσης

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 6,03 εκατ. δολάρια

Atlas Maritime (Λέων Πατίτσας): Παρήγγειλε άλλα δύο δεξαμενόπλοια