Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών τον Ιανουάριο 2021

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών, ελληνικών και ξένων, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Ιανουάριο 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τον μήνα Ιανουάριο, το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ανήλθε σε 19,56% επί του συνόλου των συναλλαγών, με την αθροιστική αξία των συναλλαγών χρεογράφων να διαμορφώνεται στο ποσό των 478,78 εκ. ευρώ.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ παραμένει σταθερά η πρώτη επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εταιρεία ενισχύει σταθερά το μερίδιό της στην αγορά: από το 10,06% το 2017, ανήλθε στο 15,8% το 2018 και στο 17,13% το 2019, κατακτώντας την πρώτη θέση, την οποία διατήρησε το 2020 με μερίδιο της τάξης του 19%.

Τον Ιανουάριο του 2021, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Εurobank Equities με μερίδιο 16,49% και στην τρίτη, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 12,13%.

Μπορείτε να δείτε τον πίνακα με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για τον Ιανουάριο 2021 εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

CVC Capital Partners: Εξαγόρασε το τμήμα προϊόντων προσωπικής φροντίδας της Shiseido έναντι 1,5 δισ. δολαρίων

ΟΛΘ: Ο μαγνήτης των 106 εκατ. ευρώ στα ταμεία και τα σχέδια Σαββίδη για τις επόμενες κινήσεις στο λιμάνι και στο Πόρτο Καρράς

Η επιδείνωση της πανδημίας οδηγεί προς νέα παράταση του «παγώματος» των πλειστηριασμών

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση