Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με ανησυχία για τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών – Νέο άλμα για την Coinbase

Χρηματιστές στη Wall Street

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.726,82 μονάδες με απώλειες -0,26% ενώ ο  S&P 500 στις 4.151,94 μονάδες με πτώση -0,08%. Αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,41% στις 12.720,58 μονάδες.

Από τις μετοχές του Dow Jones τη σημαντικότερη άνοδο σημείωσαν οι 3M (3,24%) και Visa (2,38%), ενώ αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Walmart (-3,72%), Chevron (-2,73%) και Verizon (-1,96%).

Οι συζητήσεις στην αγορά παραμένουν επικεντρωμένες γύρω από τον αντίκτυπο που θα έχουν στην αμερικανική ανάπτυξη οι επιθετικές κινήσεις της FED και αν τα σημάδια υποχώρησης θα οδηγήσουν την κεντρική τράπεζα στο να επιβραδύνει τους ρυθμούς αυξήσεων των βασικών της επιτοκίων.

Μάλιστα, η ανησυχία επεκτείνεται και για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας, αφού και άλλες κεντρικές τράπεζες, με τελευταία την Τράπεζα της Αγγλίας, ακολουθούν την επιθετική συμπεριφορά της FED. Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε την Πέμπτη τα βασικά της επιτόκια κατά 0,5% στο 1,75%, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον ισχυρό πληθωρισμό στη Βρετανία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση τα τελευταία 27 έτη.

Από εκεί και πέρα, το υπουργείο εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως τo εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε σημαντικά τον Ιούνιο, με τις εξαγωγές να εκτοξεύονται σε νέο ρεκόρ. Συγκεκριμένα το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε 6,2% στα 79,6 δισ. δολ. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν 1,7% στο ιστορικό υψηλό των 260,8 δισ. δολ. ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 0,3% στα 340,4 δισ. δολ.

Επίσης, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 6.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 260.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου. Οι αιτήσεις ξεπέρασαν το επίπεδο των 230.000 αρχές Ιουνίου και σκαρφάλωσαν σε υψηλό οκτώ μηνών στις 261.000 στα μέσα Ιουλίου. Παραμένουν πάντως χαμηλότερα από τα επίπεδα των 270.000 με 300.000 που οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα σηματοδοτούσαν σημαντική επιβράδυνση στην αγορά εργασίας.

Σε επίπεδο μετοχών, το Coinbase σημείωσε άνοδο 10,1% έπειτα και από την είδηση πως η BlackRock συνεργάζεται με την πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων για να προσφέρει υπηρεσίες συναλλαγών Bitcoin σε θεσμικούς της πελάτες.

Η Walmart υποχώρησε κατά 3,72% καθώς ο  κολοσσός του λιανικού εμπορίου καταργεί περίπου 200 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Το Shake Shack  σημείωσε πτώση 6,2% αφού η εταιρεία γρήγορου φαγητού ανέφερε πωλήσεις που έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ..

Η Fortinet  υποχώρησε 16,33% αφού ο όμιλος λογισμικού μείωσε τις προβλέψεις του για τα έσοδα από υπηρεσίες του οικονομικού έτους.

Η Booking Holdings  σημείωσε πτώση 0,98% αφού το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά παρείχε μια προσεκτική προοπτική για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε  ότι ο ρυθμός αύξησης των κρατήσεων έχει μετριαστεί από το τέλος του τριμήνου.

Τέλος η μετοχή της Eli Lilly σημείωσε πτώση 2,52% αφού η φαρμακευτική εταιρεία ανέφερε απώλεια κερδών για το δεύτερο τρίμηνο και μείωσε τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος σχετικά με τους αντίθετους ανέμους στο συνάλλαγμα.

Διαβάστε επίσης:

Προσγειώθηκε στα 88 δολάρια το WTI

Στα υψηλά μηνός έκλεισε ο χρυσός

Mester (Fed): «Να συνεχιστεί η αύξηση επιτοκίων μέχρι την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού»