Newcomers

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Δικηγόρος

Όλα δείχνουν ότι ο έμπειρος νομικός Σταύρoς Παπασταύρου είναι έτοιμος να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο δικηγόρος που, ως βασικός διαπραγματευτής της κυβέρνησης Σαμαρά με τους δανειστές, συνέβαλε τα μέγιστα στη προσπάθεια της χώρας μας να κρατηθεί στο ευρώ και στοχοποιήθηκε βάναυσα για πολιτικούς λόγους από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει επανέλθει δυναμικά στον επαγγελματικό στίβο μετά τη συντριπτική του δικαίωση.

Ο Σταύρος Παπασταύρου με τη μακρά εμπειρία και επιρροή στα ευρωπαϊκά δρώμενα επαναδραστηριοποιείται και στις διεθνείς δικηγορικές business.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που τον γνωρίζει από την περίοδο του Κολλεγίου (ήταν συμμαθητές), ξέρει πολύ καλά τις δυνατότητες, αλλά και το δίκτυο των επαφών που διαθέτει, κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και επειδή δεν περισσεύουν τέτοιου είδους στελέχη, αποφάσισε να τον αξιοποιήσει σε νευραλγικό πόστο.

Όσοι γνωρίζουν τον Παπασταύρου κάνουν λόγο «για μια εξαιρετική επιλογή, που σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά την κυβέρνηση».

Τον περιγράφουν ως άνθρωπο ευφυή, μεθοδικό και χαμηλών τόνων που αξίζει να βρίσκεται σε μια θέση που απαιτεί πείρα, γνώση και σύνεση.

Ο έμπειρος νομικός συμμετείχε το 2022 και στις αρχές του 2023 σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και πιθανολογείται ότι θα του προταθεί εκλόγιμη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικράτειας.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την ολοκλήρωση των εθνικών εκλογών στην περίπτωση που κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παπασταύρου εκτιμάται ότι θα βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο Μέγαρο Μαξίμου, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Παπασταύρου βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επιχείρησης πολιτικής δίωξης από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου με σκοπό να ριχθούν «στην πυρά» μεταξύ άλλων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (του οποίου ο Παπασταύρου υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα), καθώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα του, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «παλαιού καθεστώτος».

Ο νομικός με τις σπουδές στο Χάρβαρντ αποδείχθηκε καθαρός απέναντι σε όλες τις κατηγορίες, αφού το απαλλακτικό βούλευμα 2723/2020 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που έγινε αμετάκλητο τον Ιούλιο του 2021 έβαλε τέλος στην σκευωρία.

Όμως, αδικήθηκε και μάλιστα σε πολλά επίπεδα. Όπως το γεγονός ότι δεν έγινε γνωστός για τα πράγματα που όντως έκανε, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάνηψη της χώρας από τη χρεοκοπία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ της… «μεγάλης αυταπάτης» πίστευε ότι έβαζε στο στόχαστρό του, απλώς, έναν άνθρωπο του τότε πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος χάρη στις δεξιότητες του βρέθηκε δίπλα στο πρώην πρωθυπουργό Σαμαρά ως πρώτος τη τάξει τεχνοκράτης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και ως βασικός εντεταλμένος για ειδικές αποστολές, είτε στην Αθήνα είτε στο Βερολίνο, έγινε σύνθημα της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ που υποκαθιστούσε την πολιτική με τη σκανδαλοθηρία.

Ωστόσο, ο Σταύρος Παπασταύρου δεν εξοντώθηκε, επειδή στις δημοκρατίες τις περισσότερες φορές οι καλοί νικούν.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα