Leaders

ΧΑΡΗΣ ΣΑΧΙΝΗΣ

Ο Χάρης Σαχίνης είναι ο τεχνοκράτης που… βάζει το νερό στο αυλάκι για την ΕΥΔΑΠ.

Από τη νευραλγική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο έμπειρος μάνατζερ προχώρησε σε σειρά κινήσεων στη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Κινήσεις που επί της ουσίας σηματοδοτούν το πέρασμα στη «νέα εποχή» για την εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία, ελεγχόμενη κατά 61,3% από το Δημόσιο (Υπερταμείο και ΤΑΙΠΕΔ).

Με στρατηγικό στόχο την ορθολογική ανάπτυξη της ΕΥΔΑΠ και με «πυξίδα» τις σύγχρονες ιδιωτικοοικονομικές συντεταγμένες, ο Χάρης Σαχίνης κατέδειξε την αποτελεσματικότητα του. Η νέα οργανωτική δομή της εταιρείας, η συμφωνία με το Δημόσιο για την προμήθεια αδιύλιστου νερού στα επόμενα 20 χρόνια (με σημαντική εξοικονόμηση κόστους περί τα 13 εκατ. ευρώ ετησίως), η νέα επιχειρησιακή σύμβαση με τους εργαζόμενους που θεσπίζει κίνητρα παραγωγικότητας, αλλά και το μεγάλο πρόγραμμα έργων στην Ανατολική Αττική, είναι τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα γραφής του εξαιρετικά έμπειρου CEO. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το παχυλό, μερισματικό μπόνους των περίπου 50 εκατ. ευρώ, που δόθηκε πέρσι στους μετόχους.

Το αναμορφωμένο οργανωτικό πλαίσιο της ΕΥΔΑΠ βασίζεται πλέον σε 8 Γενικές Διευθύνσεις, ενώ σημαντικού ειδικού βάρους είναι και η υπογραφή της τριετούς επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας. Μέσω της οποίας διασυνδέεται η επίτευξη εταιρικών στόχων με τη χορήγηση bonus συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους. Γεγονός πρωτοποριακό για την ΕΥΔΑΠ, που παραπέμπει σε μια ουσιώδη αλλαγή σελίδας.

Κατά τον Χάρη Σαχίνη, η κοινή συμφωνία Διοίκησης-εργαζόμενων «αποτελεί καταλύτη για την πρόοδο του μεγάλου επενδυτικού πλάνου της εταιρείας που θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την οικονομική της ευρωστία. Ταυτόχρονα όμως, θα δημιουργήσει και τις κατάλληλες συνθήκες για περαιτέρω τομές, ώστε να γίνει η εταιρεία περισσότερο αποδοτική και αποτελεσματική, με υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών στην καθημερινή εργασία και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού προς όφελος των εργαζομένων, των πελατών και της κοινωνίας ευρύτερα».

Η υπογραφή του Χάρη Σαχίνη μπήκε πέρσι και στη μείζονος σημασίας σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, για την προμήθεια ακατέργαστου (αδιύλιστου) ύδατος, κατά τα επόμενα 20 χρόνια (2021-40). EΥΔΑΠ και Δημόσιο κατέληξαν σε συμφωνία-πλαίσιο, τόσο για το διακανονισμό των προμηθειών αδιύλιστου ύδατος της περιόδου 2013-2020, όσο και για τις χρεώσεις προμήθειας ύδατος, κατά την επόμενη 20ετία. Μάλιστα, υπήρξε επίσημη δήλωση από την πλευρά του βασικού μετόχου της EΥΔΑΠ (το Υπερταμείο των αποκρατικοποιήσεων) η οποία χαιρέτισε τη συμφωνία. Η οποία μεταφράζεται για την εταιρεία, σε μείωση του κόστους προμήθειας αδιύλιστου νερού, της τάξεως του 35% με 40%.

Με τα δεδομένα αυτά ο Χάρης Σαχίνης παρέχει πλέον στην ΕΥΔΑΠ ένα σταθερό περιβάλλον τιμολόγησης για τους καταναλωτές ,αλλά και μία ξεκάθαρη εικόνα για τους επενδυτές που θέλουν να στηρίξουν την εταιρεία στο απαιτητικό επενδυτικό της πλάνο και τον μετασχηματισμό της.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της EΥΔΑΠ, κατά την προσεχή 10ετία, θα διενεργηθούν επενδύσεις 1,1 δισ. ευρώ, για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική, την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων και μετρητών, καθώς και έργα μετασχηματισμού.

Στα επόμενα χρόνια, περίπου 300.000 κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής θα συνδεθούν σε πρώτη φάση στο δίκτυο αποχέτευσης, ενώ 35.000 στρέμματα -τουλάχιστον- καλλιεργήσιμης γης στην περιοχή θα ποτίζονται με ανακυκλωμένο νερό.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα