Leaders

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΟΣ

Διορατικός και συνάμα οξυδερκής και αποτελεσματικός, ο Βασίλης Κάτσος έχει καταθέσει αρκετές φορές εμπράκτως τα διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του. Πιστός στην άποψη «ο επιχειρηματίας να ονειρεύεται», διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Έχοντας το δικό του μερίδιο συμμετοχής σε ένα από τα μεγαλύτερα deals των τελευταίων ετών, που γνώρισε η χώρα.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen, που είχε ιδρύσει ο πατέρας του και κατάφεραν να «απογειώσουν» στη συνέχεια, με σειρά ευθύβολων επιλογών ο ίδιος μαζί με την αδελφή του, Νέλλυ Κάτσου, πωλήθηκε στον κολοσσό της Partners Group με τη συνολική αποτίμηση να αγγίζει το 1,6 δισ. ευρώ.

Το deal πώλησης της Pharmathen, στην οποία κατείχαν το 20%, εκτός από μια επιτυχία της ακολουθούμενης στρατηγικής, αποτέλεσε παράλληλα και μία ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την εγχώρια επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, όπως πιστεύει ο Βασίλης Κάτσος, η Ελλάδα έχει πολλά να δώσει ακόμη στο επιχειρείν, καθώς διαθέτει «κρυμμένες δυνάμεις, με δυνατότητες να δημιουργήσουν αρκετά επιτυχημένα business stories».

Πέραν της Pharmathen ωστόσο, ο Βασίλης Κάτσος με «όχημα» την VNK Capital -το επενδυτικό κεφάλαιο που ίδρυσε με τη αδελφή του- είχε ήδη προχωρήσει σε μία σειρά από σημαντικές επενδυτικές κινήσεις.

Στον χώρο των τροφίμων, με την Παλίρροια και την Cafetex, στον κλάδο του φαρμάκου με την κοινοπρακτική εταιρεία Ιnnovis, μαζί με την οικογένεια Βασιλόπουλου (πρώην Specifar) και στον τομέα του Healthcare με τη διαγνωστική κλινική Sea Medical Health στη Μύκονο.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η επένδυση στον χώρο του real estate με τη συμμετοχή του, μέσω της Voxcove Holdings -μαζί με την Olympia Group του Πάνου Γερμανού- στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda με 10%. Μία κίνηση μάλιστα στην οποία είχαν προχωρήσει αρκετά νωρίς, δείχνοντας εξαρχής την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές του εμβληματικού έργου στο Ελληνικό που πλέον έχει μπει σε δυναμική πορεία υλοποίησης.

Παράλληλα, η VNK ήταν από τους πρώτους επενδυτές που εμπιστεύτηκαν το Virtus Capital του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου και πλέον είναι μέτοχος μειοψηφίας στο νέο εγχείρημα της Ideal.

Kινούμενος πολύπλευρα, ο Βασίλης Κάτσος δεν σταματά να αναζητά αλλά και να μελετά προσεκτικά τα επόμενα βήματά του, έτοιμος να διαδραματίσει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στα επιχειρηματικά δρώμενα.

«Oι μηχανές ζεσταίνονται» λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά, καθώς μέσα στο 2021 επανήλθαν οι συζητήσεις σε επιχειρηματικό επίπεδο για νέες επενδυτικές κινήσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Βασίλης Κάτσος έχει στραμμένο το βλέμμα του σε δύο κατευθύνσεις: την επανεπένδυση σε κλάδους που ήδη δραστηριοποιείται, μέσω των εταιρειών που συμμετέχει η VNK, αλλά και την είσοδό του σε νέους.

Ήδη, και όπως όλα δείχνουν, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους αναμένεται να προχωρήσει σε δύο -ενδεχομένως και τρεις- κινήσεις σε επιχειρηματικούς κλάδους όπου ήδη έχει παρουσία.

Προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι μέσα στο 2022 «θα γίνουν σημαντικά πράγματα». Ικανά, προφανώς, να δημιουργήσουν έναν ισχυρό, θετικό απόηχο στην αγορά. Με τον ίδιο να είναι και πάλι μέσα στο κάδρο των εξελίξεων.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα