Leaders

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Ο ρυθμός των δημόσιων παρεμβάσεων του είναι αντιστρόφως ανάλογος του ρόλου του. Δεν κάνει δηλώσεις, δεν απασχολεί τη δημοσιότητα, δεν τον συναντά κανείς σε media. Κι όμως, είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από πολλές σημαντικές και ενίοτε υψηλής διαβάθμισης κυβερνητικές αποστολές.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι σίγουρα ο άνθρωπος για τα δύσκολα. Το πρόσωπο που εμπιστεύεται διαχρονικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βρίσκεται στο πλευρό του Πρωθυπουργού από τότε εκείνος διεκδικούσε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και έκτοτε καλείται συχνά να διαχειριστεί καταστάσεις κρίσεων. Είτε στην κυβέρνηση, είτε στο κόμμα, ως δεινός «πυροσβέστης».

Παράλληλα, όμως, είναι και ένας εκ των πλέον έμπιστων συνεργατών του Πρωθυπουργού, με συνέπεια να έχει ουσιαστικό ρόλο στην διαμόρφωση και στην λήψη αποφάσεων, πολιτικής στρατηγικής. Όπως για παράδειγμα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας και η χαλιναγώγηση των συνεπειών που επιφέρουν οι ανατιμήσεις.

Άλλωστε, η γενικότερη εποπτεία που ασκείται πηγάζει από τη νευραλγική θέση που κατέχει, ως διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στον Γρηγόρη Δημητριάδη αποδίδεται ο σχεδιασμός του πακέτου μέτρων στήριξης υγειονομικών, χαμηλοσυνταξιούχων και ΑΜεΑ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την Βουλή, τον περασμένο Νοέμβριο. Ένα σχέδιο προσεκτικά επιλεγμένο και ορθολογικά αποτυπωμένο, ώστε να προσφέρει μια προοπτική στην κοινωνία.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι εξάλλου το πρόσωπο που μεσολάβησε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, ώστε να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση για την εκτέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους εν μέσω πανδημίας.

Κατόπιν αυτής της συνεννόησης ακολούθησε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, με την οποία καλούσε πιστούς και κλήρο «να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας». Στέλνοντας μήνυμα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να προσέρχονται στους ιερούς ναούς, φροντίζοντας να έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικά τεστ.

Αν και μικρότερης κλίμακας, αλλά με ουσιώδη σημασία, είναι και άλλες παρεμβάσεις του, όπως η δωρεά νέων υπολογιστών σε ακριτικό σχολείο του Νεστορίου, το νέο νηπιαγωγείο-στολίδι στους απομακρυσμένους Λειψούς ή η αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών δυνατοτήτων του Φαρμακονησίου.

Όντας το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού, ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει αφήσει τα τελευταία χρόνια το δικηγορικό του γραφείο (και την ευδόκιμη επαγγελματική καριέρα) για να εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι γνωρίζοντες καλά την ανθρωπογεωγραφία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος λένε για τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αδερφή του Κατερίνα, πως πρόκειται για έναν άνθρωπο δίκαιο, συναινετικό και ορθολογιστή. Χωρίς προσωπική ατζέντα και ροπή στην επικοινωνιακή προβολή.

Προσόντα εξέχουσας σημασίας για όποιον βρίσκεται σε τέτοιου είδους «ηλεκτρικές καρέκλες». Αλλά και απολύτως συμβατά με το θεσμικό κύρος του ίδιου του Πρωθυπουργού και τις σύνθετες απαιτήσεις που έχει το γραφείο του.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα