Icons

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Ένας μπασκετμπολίστας από άλλον πλανήτη, μαζί με τον Πλανητάρχη…

Ποιος θα το περίμενε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα έστελνε μια μέρα πρόσκληση στον «δικό μας» Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κι όμως έγινε, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος, ήθελε να γνωρίσει από κοντά και να τιμήσει την ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς, με τον σούπερ ήρωά τους.

«Είναι υπέροχα, είναι πραγματικά υπέροχα. Από τα Σεπόλια στο Οβάλ Γραφείο, για να συναντήσουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ», έγραψε στα social media ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Για να προσθέσει: «Είμαι ευγνώμων γι’ αυτή την ευκαιρία, είναι ένα παράδειγμα πως με σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα στη ζωή σου».

Η εκδήλωση αυτή ήταν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το επιστέγασμα μιας λαμπρής χρονιάς, όπως ήταν η περσινή. Ενταγμένη σε μια απίστευτη διαδρομή, με σχεδόν κινηματογραφική πλοκή. Το παιδί των μεταναστών από το Λάγος της Νιγηρίας, που γεννήθηκε πριν από 27 χρόνια στου Ζωγράφου και μεγάλωσε στα Σεπόλια, πουλούσε στα χρόνια της νιότης του CD και άλλα μικροαντικείμενα για να συνδράμει στο οικογενειακό εισόδημα, έμαθε το μπάσκετ στις αλάνες και πήρε την Ελληνική ιθαγένεια το 2013, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου.

Επιμονή, συγκέντρωση, πάθος, σκληρή δουλειά, μικρά και μεγάλα όνειρα που έγιναν πραγματικότητα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κατακτά τον πολυπόθητο τίτλο του NBA, του μεγαλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ παγκοσμίως.

Ως αρχηγός, ήταν εκείνος που οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στον επίζηλο τίτλο, χαρίζοντας τους τη νίκη και το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας. Δικαιώνοντας εκείνους που τον αποκαλούν «Greek Freak», πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση με 50 πόντους στον τελικό, γεγονός που τον ανέδειξε ως τον Πολυτιμότερο Παίκτη (MVP) του αγώνα. Μάλιστα, το περιοδικό GQ, το οποίο, δεν συνηθίζει να φωτίζει πορτρέτα αθλητών, αλλά προτιμά τους σταρ του Χόλυγουντ, τον ανέδειξε αθλητή της χρονιάς, καθώς καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Στα 27 του χρόνια και με ύψος 2,11 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει αυτό που πολλοί ονειρεύονται, αλλά ελάχιστοι το πετυχαίνουν τελικά στη ζωή τους. Το σχεδόν «υπερφυσικό» ταλέντο του, που ήδη τον κατατάσσει δίπλα σε «θρύλους» του NBA, έρχεται να συμπληρώσει κάτι που δεν είναι πάντα δεδομένο. Το ήθος και η ακεραιότητα του χαρακτήρα.

Γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί.

Έτσι, το περσινό καλοκαίρι παρείχε προσωρινή στέγη στους πυρόπληκτους, ενώ στη συνέχεια αποφάσισε μαζί με τα αδέλφια του, να προσφέρουν στους πληγέντες μέρος των εσόδων από το e-shop τους.

Παράλληλα, μέσα από την Ακαδημία Μπάσκετ AntetokounBros που έχουν ιδρύσει από κοινού, δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, να προπονηθούν και να ακολουθήσουν το αστέρι τους. Ευκαιρίες που δεν είχαν οι ίδιοι μεγαλώνοντας.

Ως ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του NBA, αποφάσισε να κάνει την πρώτη του σημαντική επένδυση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, αγοράζοντας δύο πολυτελείς βίλες αξίας εκατομμυρίων στο Costa Navarino. Με αυτή του την κίνηση πιστοποίησε για ακόμη μια φορά την αγάπη που τρέφει για τη χώρα όπου γεννήθηκε. Στην οποία, όπως έχει πει, πάντοτε θα επιστρέφει, μαζί με την οικογένεια του.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα