ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΔΟΥΚΟΥ

Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η νεανική προσωπικότητα της Αλεξάνδρας Σδούκου έφερε έναν αέρα δροσιάς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο υπηρετεί από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών. Η εργατικότητα, οι ικανότητες και η αποτελεσματικότητά της έρχονται να δικαιώσουν την επιτυχημένη επιλογή του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη.

Η αμεσότητα και η ειλικρίνεια της Αλεξάνδρας Σδούκου έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους ανθρώπους της αγοράς, ενώ η ίδια έχει φροντίσει να κάνει πράξη αυτό που είπε όταν ανέλαβε τη θέση της: ότι θα έχει την πόρτα της ανοιχτή σε προτάσεις και συζητήσεις για τα θέματα που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις του χώρου.

Πάντα γελαστή και αισιόδοξη, παρά τις πολλές υποχρεώσεις της, προσφέρει μια «νότα» ανανέωσης και μια νέα οπτική θεώρηση σε ένα μάλλον «στρυφνό», αλλά σημαντικό υπουργείο. Αποπνέει την αίσθηση μιας δυναμικής και αποτελεσματικής προσωπικότητας, που γνωρίζει άριστα το αντικείμενο ενασχόλησης. Είναι μια από τις λίγες γυναίκες που θητεύουν σε πολιτική θέση. Ταυτόχρονα είναι και μια γυναίκα που κινείται και δρα με ασίγαστη ενέργεια, κατ’ εικόνα και ομοίωση του… ονόματος του Υπουργείου, όπου και βρίσκεται. Άλλωστε η ίδια, δεν μπορεί να ακούει ποτέ τη φράση «δεν γίνεται», δίνοντας απάντηση με την προσωπική της στάση που υπαγορεύει ότι «το “δεν γίνεται” δεν υπάρχει».

Στα 41 της χρόνια και ούσα η νεότερη γυναίκα Γενική Γραμματέας υπουργείου, η Αλεξάνδρα Σδούκου έχει μια ξεκάθαρη άποψη: «Οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί να δουλεύουν σε θέσεις ευθύνης, έχουν αξία, στο βαθμό που μπορούν να ξεπερνούν εμπόδια και συνήθειες που μας αγκυλώνουν και μας πάνε πίσω. Έχω ένα προσωπικό κόλλημα, όταν ακούω ανθρώπους να μου λένε, «αυτό ξεχάστε το κυρία Σδούκου, αυτό δεν γίνεται…».

Προσωπικό της στοίχημα είναι το project της ηλεκτροκίνησης, για το οποίο και αναφέρει: «Έβλεπα στις άλλες χώρες την προσπάθεια που κάνουν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του Θερμοκηπίου, να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής στις πόλεις με καθαρότερο αέρα, και με λιγότερο θόρυβο. Και ένας τρόπος επίτευξης αυτού ,είναι τα οχήματα να είναι μηδενικών ή χαμηλών ρύπων. Αναρωτήθηκα “γιατί όχι και στην Ελλάδα”… Γιατί όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό ζηλεύουμε αυτό που βλέπουμε εκεί και όταν επιστρέφουμε το αναφέρουμε μεν ως παράδειγμα, αλλά το εγκαταλείπουμε στη σκέψη να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε και εμείς».

Η θετική ανταπόκριση του κοινού στα κίνητρα του υπουργείου και η μεγάλη κινητικότητα των εταιρειών που σπεύδουν να δραστηριοποιηθούν στον συγκεκριμένο τομέα έρχονται να επιβραβεύουν τις προσπάθειές της.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα