ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ

Από το ξέσπασμα της πανδημίας κλήθηκε από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να εισφέρει με τις προτάσεις του στη διαμόρφωση του κρατικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Και δικαίως, καθώς το βιογραφικό και η διεθνής παρουσία του Ηλία Μόσιαλου δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για τις γνώσεις του και την εμπειρία του στον τομέα της Πολιτικής της Υγείας.

Στη σύσκεψη που οργανώθηκε υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις με έμφαση στη σημαντική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τονίζοντας ότι «προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και όχι η περαιτέρω μείωση των φόρων».

Τον Μάρτιο του 2020, ο Έλληνας καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics (LSE), αποδέχθηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού να εργαστεί ως εκπρόσωπος και σύμβουλος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού, καταλαμβάνοντας το δικό του κομβικό ρόλο στη διαχείριση της πρωτοφανούς για τα σύγχρονα δεδομένα υγειονομικής κρίσης. Έκτοτε αποτελεί πρόσωπο «κλειδί» στην αντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα, παρέχοντας τις υπηρεσίες του αμισθί.

Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και με τακτικές δημόσιες παρεμβάσεις τοποθετείται επί των θεμάτων που ανακύπτουν και άπτονται τις πανδημίας.

Με την υψηλή του κατάρτιση, το μεστό λόγο του και τις μακροσκελείς συχνά αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, παρέχει και αποκωδικοποιεί στοιχεία και καταθέτει τεκμηριωμένες με δεδομένα προτάσεις.

Εδώ και μήνες συμμετέχει σε διεθνή δεκαμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά από πρόταση που δέχθηκε από το διευθυντή του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα