ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Mytilineos

Τα κομβικής σημασίας επιχειρηματικά στοιχήματα της καλύτερης άμυνας στην κρίση και της αύξησης της αποδοτικότητας του ομίλου κέρδισε το 2020 η Mytilineos, κατορθώνοντας να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις επιπτώσεις από την αβεβαιότητα και τη διεθνή αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία.

Ο διοικητικός ηγέτης του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος, ένας εκ των πλέον επιδραστικών Ελλήνων επιχειρηματιών, απέδειξε την ετοιμότητά του στα δύσκολα. Είχε εγκαίρως προετοιμαστεί, δίνοντας έμφαση στους κανόνες υγείας και ασφάλειας, ώστε να μην επηρεαστεί η δραστηριότητα της βιομηχανίας αλλά και των εταιρειών του ομίλου γενικότερα.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν επίσης η διαφοροποίηση και οι συνέργειες μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με την άποψη του Ευάγγελου Μυτιληναίου, «σε δύσκολες περιόδους οι μεμονωμένες δραστηριότητες αλληλοϋποστηρίζονται, ενώ σε καλές περιόδους σημειώνουν άλματα».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos περιέγραψε την ανταπόκρισή της στην αναπάντεχη κρίση επισημαίνοντας ότι: «Την ώρα που ακόμα και οι ανταγωνιστές  μας ανά τον κόσμο «κατέβασαν» τους διακόπτες εμείς μείναμε ανοικτοί, διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη συνέχιση της παραγωγής, τη διατήρηση της αλυσίδας εργασίας και  την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Μπορούμε και κοιτάμε αυτήν τη κρίση στα μάτια, διότι λειτουργήσαμε ορθά, έγκαιρα και αποτελεσματικά».

Τα αποτελέσματα του περσινού 9μηνου απέδειξαν ότι για άλλη μια φορά η στρατηγική της διοίκησης ήταν απόλυτα πετυχημένη.  Οι ισχυρές επιδόσεις στο τομέα της ενέργειας  (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο), όπως επίσης και η θετική εικόνα της  μεταλλουργίας, για την οποία τρέχει το νέο πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας, υποστήριξαν τα κερδοφόρα οικονομικά αποτελέσματα. Σε συνδυασμό και με την πρόσφατη άνοδο των τιμών των μετάλλων, διαφαίνονται οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, από τη στιγμή που θα ελεγχθεί  η πανδημία.

Όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος εκτιμά ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα, με δεδομένους τους πόρους που παρέχει για επενδύσεις το Ταμείο Ανάκαμψης. «Είμαστε σε μία μοναδική συγκυρία, που μας ταλαιπωρεί αφάνταστα αλλά δημιουργούνται μεγάλες προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα» υποστηρίζει ο επιχειρηματίας. Λέγοντας ακόμη ότι η Ελλάδα είναι κερδισμένη ως προς το ποσό των 32 δισ. ευρώ που θα λάβει συγκριτικά με το ΑΕΠ της και ότι «θα πρέπει άμεσα να εκπονηθεί εθνικό σχέδιο ανάκαμψης».

Στη διάρκεια του 2020, ο όμιλος αναμόρφωσε τη δομή του, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες προκλήσεις στον κλάδο των βιώσιμων έργων και των κατασκευών. Ταυτόχρονα κυριάρχησε τον τομέα της Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου και πλέον δίνει έμφαση και στην ανάπτυξη ΑΠΕ και ειδικότερα φωτοβολταϊκών.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η Mytilineos βρίσκεται στις πέντε ηπείρους του πλανήτη υλοποιώντας σύνθετα και ιδιαίτερα απαιτητικά «πράσινα» έργα. Πρόσφατα μάλιστα ανέλαβε δύο νέα projects σε Χιλή και Σκωτία. Με τον όμιλο να συγκαταλέγεται πια στους 10 κορυφαίους EPC κατασκευαστές στον κόσμο, με μοναδική τεχνογνωσία σε όλο το φάσμα έργων ηλιακής ενέργειας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα