ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΧΙΣΛΟΠ

Μία Ελληνίδα ανάμεσά μας είναι η Βικτόρια Χίσλοπ, στην οποία αποδόθηκε τιμητικά, τον Ιούλιο του 2020, η ελληνική υπηκοότητα δια χειρός της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Γεγονός που ήρθε απλώς να επισφραγίσει κάτι που η ίδια η Χίσλοπ ήξερε ήδη: ότι η καρδιά της χτυπά πιο δυνατά κάθε φορά που βρίσκεται ή αναφέρεται στην Ελλάδα.

Αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που έχει αποδείξει η ίδια μέσα από το συγγραφικό της έργο. Εκείνο που την καταξίωσε διεθνώς και την ανέδειξε ως μία από τους πιο χαρισματικούς συγγραφείς της γενιάς της και όχι μόνο. Παράλληλα, χάρισε γενναιόδωρα σπουδαίες εικόνες από την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας σε όλο τον πλανήτη.

Πώς, λοιπόν, να μη μας ικανοποιεί το γεγονός ότι μία συγγραφέας διεθνούς βεληνεκούς διάλεξε να αφηγηθεί ιστορίες της Ελλάδας μας; Κυριότερη όλων, φυσικά, «Το Νησί», το βιβλίο που κυκλοφόρησε σε 24 χώρες και περιλήφθηκε στη λίστα των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων διεθνώς. Παράλληλα, κατατάχθηκε ανάμεσα στα 100 βιβλία που καθόρισαν την δεκαετία.

Η άρνηση της Χίσλοπ να παραχωρήσει τα δικαιώματα του βιβλίου στο Χόλιγουντ άναψε το πράσινο φως για τη μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή του MEGA, που καθήλωνε προ ετών, χιλιάδες τηλεθεατές στους δέκτες τους με κάθε νέο επεισόδιο.

Εκτός από «το Νησί», η Χίσλοπ ασχολείται με την Ελλάδα και την ιστορία της και στα βιβλία «Το Νήμα», «Ο Τελευταίος Χορός», «Those Who Are Loved», «Cartes Postales from Greece», ενώ το βιβλίο «Η Ανατολή» ανατρέχει στην ταραγμένη ιστορία της Κατοχής της Κύπρου.

Η συγγραφική δραστηριότητα της Χίσλοπ έχει επιδράσει σημαντικά στο να φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο του κόσμου, συμπαρασύροντας ένα σημαντικό κοινό να καταβροχθίζει λαίμαργα κάθε νέο έργο της, αλλά και να προγραμματίζει ένα ταξίδι σε αυτήν τη γαλανή χώρα του ευρωπαϊκού Νότου.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα