ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ

CEO, Hellenic Healthcare

Διορατικός και συνάμα εξαιρετικά έμπειρος, ο Δημήτρης Σπυρίδης αναδεικνύεται, εκ του αποτελέσματος, στον πιο επιδραστικό manager στον ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας. Ο Δημήτρης Σπυρίδης έχει άλλωστε διαδραματίσει νευραλγικό ρόλο στη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρηματικών δυνάμεων, που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική αγορά της ιδιωτικής υγείας. Με πολιορκητικό κριό την Hellenic Healthcare, που αποτελεί τον διακριτό επενδυτικό βραχίονα στην Ελλάδα, για το γιγαντιαίο fund του CVC Capital.

Διευθύνων Σύμβουλος αλλά και μέτοχος στο σχήμα της Hellenic Healthcare, ο Δημήτρης Σπυρίδης έχει εξ αντικειμένου σημαίνουσα επιρροή στη συγκεκριμένη αγορά. Επιρροή η οποία και πηγάζει από το γεγονός ότι το επιχειρηματικό αυτό group έχει φτάσει να κατέχει μερίδιο άνω του 30%, με όρους εσόδων.

Έπειτα από διαδοχικά deal εξαγορών, για τα οποία δαπανήθηκαν πάνω από 400 εκατ. ευρώ από τον επενδυτικό βραχίονα του CVC Capital (που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον Άλεξ Φωτακίδη) στο χαρτοφυλάκιό του βρίσκονται έξι μεγάλες ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες. Με περίπου 4.300 εργαζόμενους και 6.300 συνεργαζόμενους γιατρούς.

Πρόκειται για το θεραπευτήριο Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Metropolitan General, το Μητέρα, το Λητώ, καθώς επίσης και την Γενική Κλινική Creta InterClinic που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση αποτέλεσαν σαφέστατα ένα κρίσιμο «στοίχημα» διαχείρισης στο οποία ανταποκρίθηκε με υποδειγματική επάρκεια ο όμιλος Hellenic Healthcare Group. Εξ αρχής αποφασίστηκε η άμεση συνδρομή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκαν στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ εξοπλισμός, κλίνες νοσηλείας και υπηρεσίες, όπως επίσης και μεγάλος αριθμός κλινών ΜΕΘ των νοσοκομείων του ομίλου. Παράλληλα, τα μέτρα πρόληψης στα νοσοκομεία του Ομίλου εφαρμόστηκαν πολύ πριν υπάρξει οποιαδήποτε σχετική ρύθμιση από το κράτος.

Επίσης, ολοκληρώθηκε τάχιστα η στροφή του Ομίλου προς τις ψηφιακές υπηρεσίες, λανσάροντας την εφαρμογή της Digital Clinic, που είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα σθεναρά οικονομικά μεγέθη της Hellenic Healthcare εν μέσω πανδημίας, φαίνεται ότι η «επόμενη μέρα» θα σηματοδοτήσει την αναπτυξιακή της εκτίναξη.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα