ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Σαν έτοιμος από καιρό και εκπροσωπώντας έναν από τους μεγαλύτερους, ιδιωτικούς, φιλανθρωπικούς οργανισμούς του κόσμου, ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έριξε ευθύς εξ αρχής και από την έναρξη της πανδημίας όλες του τις δυνάμεις στην ενίσχυση του συστήματος Υγείας, που αποτελεί το μέγα ζητούμενο της εποχής.

Σε αυτήν την πρωτοφανή συγκυρία, η Ελλάδα χρειάζεται όλα τα όπλα για να αντιμετωπίσει τον αόρατο εχθρό και ο Ανδρέας Δρακόπουλος, ανταποκρινόμενος άμεσα, προχώρησε σε μία μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος, ύψους άνω των 125 εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αφορά σε νοσοκομεία και τον εξοπλισμό τους, σε νέες κλίνες και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στην ενίσχυση των υγειονομικών φορέων για την πραγματοποίηση μαζικών τεστ διάγνωσης της COVID-19 και, βέβαια, στην οικονομική υποστήριξη γιατρών, νοσηλευτών και άλλων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Πρόκειται για το πλάνο δράσης του Ανδρέα Δρακόπουλου απέναντι στον κορονοϊό, δυναμικό, μαχητικό και άριστα οργανωμένο ώστε να οδηγήσει μόνο στη νίκη.

«Σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19 και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να περιορίσουμε τον αντίκτυπό του», δηλώνει ο ίδιος. Και σ’ αυτό το πλαίσιο δεν έχει παραλείψει τα ειδικά προγράμματα για τη διασφάλιση της σίτισης και των ειδών πρώτης ανάγκης σε πληττόμενα άτομα, όπως επίσης την ψυχολογική τους υποστήριξη.

Χωρίς να ξεχνά κανείς την πρωτοβουλία Ηealth Initiative του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία καινούργια νοσοκομεία σε Κομοτηνή,  Θεσσαλονίκη και Σπάρτη.

«Πρέπει να παραμείνεις στο νόημα της λέξης, «φίλος του ανθρώπου» και να το αισθάνεσαι», όπως λέει.

Άλλωστε, και σε ιδιωτικό επίπεδο, το ίδιο πράττει, αφού το φιλανθρωπικό του έργο εκτείνεται, μέσα από προσωπικές δωρεές, στην ενίσχυση πλήθους πρωτοβουλιών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, με δραστηριότητα σχετική με την παιδεία, τον πολιτισμό και την υγεία.

«Να δίνεις το καλύτερο που μπορείς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος», είναι η αρχή του. Μια συμβουλή που δίνει και στα παιδιά του για τον απολογισμό της κάθε μέρας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα