• Πολιτική

    Παππάς: “Κερδισμένο το πολιτικό σύστημα από τη μάχη κατά της ανομίας των αδειών”

    • NewsRoom


    Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο έλεγχος των φακέλων με τις υποψηφιότητες των τηλεοπτικών αδειών, κατα δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

    «Βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα από αυτή τη διαδικασία. Κερδισμένο είναι το πολιτικό σύστημα από τη μάχη απέναντι σε μια κατάσταση ανομίας, ώστε μετά από πολλά χρόνια να μπει τέλος. Δεν θα διεκδικήσω το μονοπώλιο αυτής της μάχης απέναντι σε κάποιους που κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να πατήσουν τη πολιτεία στο σβέρκο. Τα οφέλη θα είναι για όλο το πολιτικό σύστημα» ανέφερε ο κ. Παππάς.

    Με αφορμή  την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη, σχετικά με την ανεπαρκή κάλυψη τηλεοπτικού σήματος στην Επικράτεια, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κάλυψη δορυφορικού σήματος σε παραμεθόριες περιοχές και νησιά.

    «Πάνω από 7000 νοικοκυριά έχουν ήδη κάνει χρήση του δικαιώματος δορυφορικής λήψης. Έχουμε και τον τρόπο και τους πόρους, μπορούμε να προχωρήσουμε. Περίπου 400.000 συμπολίτες μας δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα, και αυτό το πρόβλημα θα έρθουμε να το λύσουμε» απάντησε χαρακτηριστικά.


    Για το κόστος των παροχών όμως, ο υπουργός ήταν κατακριτικός, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει το πιο αργό αλλά και πιο ακριβό ίντερνετ, για να συμπληρώσει ότι αυτό, όπως και άλλες καταστάσεις, στρεβλώσεις στην αγορά, δεν μπορούν να συνεχιστούν.Για τον λόγο αυτό επισήμανε πως πρέπει να βάλει “πλάτη” η βουλή καθώς και η Ρυθμιστική Αρχή.

    Ενώ, στον επιλογό του άφησε τις νέες τεχνολογίες, λέγοντας οτι: «Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα, να αφοσιωθούμε όλοι και η Ρυθμιστική Αρχή να βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε οι πάροχοι να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε το δημόσιο χρήμα να πάει σε τεχνολογίες που σε λίγο καιρό θα είναι ξεπερασμένες, ούτε αστοχίες σε σχέση με τη στρατηγική πολιτική μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Νίκος Παππάς: Στη νέα ψηφιακή εποχή χωράνε πάνω από 1.300 ραδιοφωνικοί σταθμοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Τηλεοπτικές άδειες: Ανοίγονται σήμερα οι δύο τελευταίοι φάκελοι



    ΣΧΟΛΙΑ