• Πολιτική

    Νέες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D


    Στο στόχαστρο της με μια νέα μεθόδευση προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση την σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με αφορμή το «πόθεν έσχες» της. Ένα θέμα στο οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε ανεπιτυχώς να επενδύσει το περασμένο διάστημα και το οποίο έδειχνε να ολοκληρώνεται με την κατάθεση του στον τελευταίο έλεγχο της Βουλής.

    Σε μια κίνηση που μοιάζει προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ψήφιση του προϋπολογισμού, του αρνητικού κλίματος από τους πλειστηριασμούς και των συνεχόμενων αποκαλύψεων για το σκάνδαλο με την υπόθεση της πώλησης εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, φέρεται να αποφάσισε να ανακινήσει το ζήτημα, το οποίο η ίδια η επιτροπή είχε κλείσει με ομόφωνη απόφαση.

    Η κ. Χριστοδουλοπούλου ζητά με επιστολή της προς την Μαρέβα Γκραμπόφσκι συμπληρωματικά στοιχεία, την ώρα που άλλες πηγές της Βουλής τόνιζαν ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του ορκωτού λογιστή στα πλαίσια του τακτικού ελέγχου. Μάλιστα η αντιπολίτευση κατηγορεί την πρόεδρος πως επέλεξε να γνωστοποιήσει την κίνησή της επιλεκτικά σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, με σκοπό να οργανωθεί ξανά η επίθεση προς την οικογένεια Μητσοτάκη.

    Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού είναι ακόμα πιο ενδεικτική καθώς  ο προεδρείο της επιτροπής πόθεν έσχες προγραμματίζει συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να συζητηθεί το πόθεν έσχες της κυρίας Γκραμπόφσκι. Την ίδια ημέρα αναμένεται η ομιλία των πολιτικών αρχηγών και η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

    Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατηγόρησε ευθέως την πρόεδρο της επιτροπής πόθεν έσχες Τασία Χριστοδουλοπούλου για παραβίαση του απορρήτου και επιλεκτικές διαρροές στον Τύπο. «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Λόγω της οσμής σκανδάλων στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, των προαπαιτούμενων κ.α. Το να επιχειρούν να επαναφέρουν υποθέσεις που ομόφωνα έχουν λήξει αποτελεί προσπάθεια απόδρασης», ανέφερε ο κ. Τσιάρας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο η κυρία Χριστοδουλοπούλου έστειλε «την επιστολή χωρίς να ενημερώσει κανένα και ζητά στοιχεία για μια υπόθεση που ομόφωνα έχουμε συμφωνήσει ότι έχει κλείσει».

    Ο κ. Τσιάρας κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σοβαρή λειτουργία της επιτροπής, ενώ υπενθύμισε, τέλος, ότι με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να ξανανοίξουν οι υποθέσεις των κ. Τσίπρα, Σταθάκη και Φλαμπουράρη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε την από κοινού δήλωση «πόθεν έσχες» Κυριάκου Μητσοτάκη και Μαρέβας



    ΣΧΟΛΙΑ