• Πολιτική

    ΝΔ: Η συζήτηση στη Βουλή είναι μόνο η αρχή για το «σκάνδαλο Καμμένου»

    • NewsRoom
    Twitter

    Πάνος Καμμένος. Αρχηγός ΑΝΕΛ


    Οι προετοιμασίες όλο το Σαββατοκύριακο ήταν πυρετώδης στην Πειραιώς για τη μεγάλη μάχη που θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζουν ότι η σημερινή συζήτηση της Βουλής αποτελεί μια κομβικής σημασίας πολιτική υπόθεση που θα έχει συνέχεια. «Το “σκάνδαλο Καμμένου” τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται… η συζήτηση στη Βουλή είναι μόνο η αρχή» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι επιτελείς της Πειραιώς.

    Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί καθώς από τη μία η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στο πλάι του υπουργού Εθνικής Άμυνας, βάζει, όπως λένε πηγές της Πειραιώς, “τον Τσίπρα στο ίδιο κάδρο με τον Καμμένο” και από την άλλη οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει τις πρώτες… ρωγμές στον κυβερνητικό σχηματισμό.

    Πάνω σε αυτό το αφήγημα θα στηριχθεί και η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σημερινή συζήτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξουν να πλήξουν την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο τελευταίο ποιοτικό χαρακτηριστικό στο οποίο φαίνεται μέχρι στιγμής να υπερτερεί στις δημοσκοπήσεις και δεν είναι άλλο από την πάταξη της διαφθοράς. Ήδη με την παρουσίαση ενός βίντεο πέντε λεπτών που έδωσε η Πειραιώς στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε η επιχείρηση συνειρμικής ταύτισης της συγκεκριμένης υπόθεσης με τις “μίζες Τζοχατζόπουλου”.

    Η Πειραιώς, μέσα από χείλη της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκης, έθεσε το πλαίσιο της σημερινής συζήτησης που αφορά τα ερωτήματα για την πραγματική σχέση του κ. Καμμένου με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, τις επίσημες συναντήσεις του με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, το ότι παρόλο που το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε τον περασμένο Μάρτιο και ενέκρινε την εισήγηση του κ. Καμμένου περί υπογραφής διακρατικής σύμβασης με μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο, οι προξενικές αρχές ενημέρωσαν για την άγνοια των Σαουδαράβων για τον μεσάζοντα (ενώ η Βουλή είχε εγκρίνει τη συμφωνία εφόσον θα αφορούσε διακρατική συμφωνία χωρίς μεσάζοντες). Κυρίως, σημείωναν κύκλοι της Πειραιώς, πρέπει να απαντηθεί όχι μόνο το ότι οι Σαουδάραβες δήλωσαν άγνοια για τη συμφωνία με τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά και ότι κατά τη συνάντησή τους με την ελληνική πλευρά, τον περασμένο Αύγουστο, δήλωσαν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι να υπογράψουν για 100.000 και όχι για 300.000 βλήματα. Η διαφορά ανάμεσα στα 300.000 και τα 100.000 βλήματα είναι προφανής, είναι ουσιαστική και στη Ν.Δ. θα επιμείνουν –όπως φαίνεται και από το σχετικό video– «ποιος θα πωλούσε τα βλήματα σε ποια τιμή και ποιος θα είχε το όφελος».

    Τέλος, στην Πειραιώς η σημερινή συζήτηση στη Βουλή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταφανεί και η πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης Τσίπρα -Καμμένου καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν τοποθετήσεις από όλα τα κόμματα κάτι που θα αποδείξει το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί από την αντιπολίτευση απέναντι στην γκρίζα αυτή υπόθεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρεμάστε την Μιράντα Ξαφά στο Σύνταγμα 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες δουλειές για δυνατούς παίκτες



    ΣΧΟΛΙΑ