• ΥΓΕΙΑ

    Επίθεση των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Πολάκη: «Οι εποχές που έχτιζε με τούβλα τους αντιπάλους του πέρασαν»

    • NewsRoom
    Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Σκληρή απάντηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στέλνουν με επιστολή τους οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Παύλος Πολάκης κατά του προέδρου του σωματείου τους Σταμάτη Πουλή.

    Η απόλυση του Σταμάτη Πουλή από το ΚΕΕΛΠΝΟ επιδόθηκε στον πρόεδρο του σωματίου των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής προσφέροντας τις υπηρεσίες του. Μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο κ.Πουλής κατήγγειλε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης από μέρους του κ.Πολάκη της ύπαρξης νεκρών και του αριθμού αυτών. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ανήθικα και ανυπόστατα ψεύδη από την πλευρά του «προέδρου των απολυμένων» και όχι εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, υποστήριξε πως ο κ.Πουλής «δεν απολύθηκε από έναν δημόσιο οργανισμό για την συνδικαλιστική του δράση, αλλά σαφώς επειδή εμπλέκεται και διώκεται επίσημα από την Δικαιοσύνη για σοβαρά κακουργήματα».

    Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν τον Παύλο Πολάκη ως «κομισάριο» που «θα εξορίζει στα γκούλαγκ τους πολιτικούς του αντιπάλους».

    «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν -εμείς ακόμα περισσότερο- ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης είναι αλλεργικός στην τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών και της νομιμότητας. Το συνθήματά του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” καθώς και “είστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσετε το πολιτικό σχέδιο μου” εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν την ολοκληρωτική και αντιδημοκρατική νοοτροπία του. Οι εποχές όμως που έχτιζε με τούβλα τους πολιτικούς του αντιπάλους μέσα στα γραφεία τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ επικαλούνται το συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 αλλά και το καταστατικό του σωματείου τους, τα οποία «προβλέπουν με σαφήνεια ότι όταν ένας Εργαζόμενος απολύεται, ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και όλα τα παρεπόμενα δικαιώματα, υποχρεώσεις και θέσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».

    Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ως πρόεδρό τους τον κ.Σταμάτη Πουλή, ενώ κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ότι «έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος Υπουργός Υγείας που βρίσκεται σε ρήξη με τους Συνδικαλιστές και τις Επιστημονικές Ενώσεις του χώρου, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως κοινός συκοφάντης των Συνδικαλιστών. Η ιδιότητα που θα τον ακολουθεί από εδώ και πέρα είναι αυτή του Συκοφάντη Πολιτικού».



    ΣΧΟΛΙΑ