• Πολιτική

    Combat 18 Hellas: Ποιος “έδωσε” τους συλληφθέντες – Ο “λύκος” και ο κοριός – Γιατί τους συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή.


    Με ονοματεπώνυμα και αριθμούς κινητών τηλεφώνων, άγνωστος “κάρφωσε” τους 5 από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στη φασιστική οργάνωση Combat 18 Hellas.

    Αυτό τουλάχιστον περιγράφει στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της προς τις δικαστικές αρχές η αστυνομία.

    Ο μίτος για τις συλλήψεις που ακολούθησαν φέρεται να ήταν ένα τηλεφώνημα μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο. Άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και κατονόμασε ως μέλη της οργάνωσης πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα.

    Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό των 90 σελίδων, για τα τρία πρόσωπα ο άγνωστος είπε μόνο τα μικρά τους ονόματα, αλλά έδωσε στην αστυνομία τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

    Ακολούθησε άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου και από τότε ο “κοριός” της ΕΛΑΣ κατέγραψε δεκάδες συνομιλίες των εμπλεκομένων.

    Ο “λύκος” της ΧΑ

    Σε μία από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ο “κοριός” καταγράφει εμπλεκόμενο να χρησιμοποιεί την κωδική ονομασία.”Λύκος” για άτομο που λέει ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

    Σε άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες εμπλεκόμενοι μιλούν, σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ:

    ● Για την κατόπτευση χώρου κι αν θα χρησιμοποιήσουν μηχανάκι ή αυτοκίνητο για τη δράση. Επιλέγουν μηχανάκι γιατί θα πάρουν μαζί τους και ένα δεκάλιτρο μπιτόνι.

    ● Για τον αρχηγό ο οποίος τους είπε ότι καλά έκαναν και έφυγαν από έναν χώρο για να μην εντοπιστούν.

    ● Για μηνύματα σε τοίχους με σβάστιγκες.

    ●Για προσωρινό “παγωμα” των δράσεων τους.

    ● Για την αποστολή βίντεο σε πρόσωπο που ονομάζουν “άλλο” και φέρεται ως υψηλόβαθμο.

    ●Για παύση των χτυπημάτων στα “παιδάκια” για να ασχοληθούν με το Δημόσιο.

    30 επιθέσεις

    Ως Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ) ή ως Combat 18 Hellas φέρονται να αυτοχαρακτηρίζονται οι βασικοί κατηγορούμενοι στις συνομιλίες.τους.

    Τριάντα ενέργειες αποδίδονται στην οργάνωση με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στέκια αντιεξουσιαστών και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στο Ίλιον, το Αιγάλεω, τον Κορυδαλλό, τα Πετράλωνα (Αντίπνοια), τα Εξάρχεια και τη Θεσσαλονίκη.

    Σε κείμενα που εμφανίζονται να έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο, φέρονται να λένε ότι ιδανική ώρα για τα χτυπήματα είναι τη νύχτα, μεταξύ 02:00′ και 04:00′ πμ, και ότι έχουν πυρήνες που αποτελούνται τυπικά από δύο έως πέντε μέλη.

    Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, για τον φερόμενο ως αρχηγό.χρησιμοποιούσαν το ψευδώνυμο «Τσάμπ» ενώ ατον κατηγορούμενο δικηγόρο είχε δοθεί η εντολή να δημιουργήσει σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα και έπαιρνε οδηγίες από τον διευθύνοντα την οργάνωση.

    Στην αστυνομία, αμέσως μετά τη σύλληψη τους, 4 από τους κατηγορούμενους (μεταξύ αυτών και ο “Τσαμπ”) φέρονται να αποδέχθηκαν την εμπλοκή τους στην Οργάνωση αλλά και σε ενέργειες. Όμως ενώπιον της εισαγγελέως φέρονται να ανακάλεσαν.

    Οι 11 κατηγορούμενοι θα απολογηθούν Παρασκευή και Σάββατο σε τακτική ανακρίτρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κακουργηματικές διώξεις για 7 από 11 συλληφθέντες για επιθέσεις κατά αντιεξουσιαστών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ικανοποίηση Τόσκα για την εξάρθρωση της Combat 18: «Η παράνομη φασιστική βία δεν θα μείνει ατιμώρητη»

     



    ΣΧΟΛΙΑ