• First Top Stories

    Χαστούκι στην κυβέρνηση: Εμείς ζητήσαμε έρευνα για κακοδιαχείριση κονδυλίων στη Μόρια, λέει η Κομισιόν

    • NewsRoom


    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει διαπιστώσει κακοδιαχείριση των μεταναστευτικών πόρων, αλλά δεν είναι και η κατάλληλη να ερευνήσει τέτοιες καταγγελίες, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής Νατάσα Μπερτό, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό το λόγο η Κομισιόν ζήτησε από τον OLAF, το ανεξάρτητο σώμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ερευνά απάτες στην ΕΕ, να διερευνήσει το θέμα περαιτέρω.

    Ερωτηθείσα σχετικά, μετά τον σάλο που ξέσπασε από δημοσίευμα, το οποίο οδήγησε στη σύλληψη δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου, η Νατάσα Μπερτό σημείωσε: «Τα χρήματα για την σίτιση μεταναστών στην Ελλάδα που βρίσκονται υπό εξέταση από τον OLAF προέρχονται από έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια και έχουν διαφορετικό τρόπο ελέγχου από ό,τι τα μακροπρόθεσμα κονδύλια για τη μετανάστευση που για να δοθούν υπόκεινται σε ενδελεχή έλεγχο».

    «Έχουμε επισκεφτεί το project δύο φορές και δεν έχουμε βρει κάποια κακοδιαχείριση των πόρων και για αυτό συνεχίσαμε και την χρηματοδότηση του» είπε η ίδια, αλλά πρόσθεσε ότι η Επιτροπή δεν είναι αρμόδια να ελέγχει τέτοιες υποθέσεις απάτης. Εξαιτίας των καταγγελιών που είχαν γίνει ανέθεσε το θέμα στον κατάλληλο οργανισμό, τον OLAF.

    «Οι επισκέψεις μας επιβεβαίωναν ότι υπάρχει σίτιση για τους μετανάστες και γι’ αυτό συνεχίστηκε η ροή κονδυλίων για την αποπληρωμή του κόστους της σίτισης» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε οι κατάλληλοι να ερευνήσουμε καταγγελίες σχετικά με παράνομα κέρδη από υπηρεσίες σίτισης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Politico: Στο στόχαστρο της ΕΕ η Ελλάδα – Έρευνα για το πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Ντροπή για τη χώρα η Μόρια – Θα έρθει στο φως το πού κατέληξαν τα 1,6 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ