• LIFE&STYLE

    Τι κάνει έναν άντρα να απατήσει;

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Σίγουρα οι λόγοι για τους οποίους ένας άντρας οδηγείται στην απιστία, έχει συζητηθεί σε ατέλειωτες ώρες καφέ με φίλες, έχει προβληματίσει την κάθε αδικημένη γυναίκα, ενώ τρώει σοκολατάκια και τσιπς σκουπίζοντας τα δάκρυά της, την ώρα που εκείνος (ο άντρας που απάτησε) είτε ζητά μετανιωμένος συγχώρεση, είτε απλώς έχει φύγει μακριά! Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν έναν άντρα να απατήσει;Να ξέρουμε για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να το προλάβουμε…

    Υπάρχουν άντρες… γυναικάδες. Που τους αρέσει να παίζουν, να φλερτάρουν και τελικά να κάνουν σεξ με γυναίκες, είτε έχουν σχέση, είτε όχι. Η αλήθεια είναι πως πριν μπείτε στη σχέση το ξέρατε. Το τι τύπος είναι. Αλλά βέβαια, σκεφτήκατε πως θα τον αλλάξετε, εσείς. Και πράγματι μπορεί να το κάνατε. Να σας ερωτεύτηκε πολύ, να δόθηκε στη σχέση, απλώς κάποια στιγμή, θυμήθηκε τις παλιές του συνήθειες. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, οι περισσότεροι αναλύονται από ψυχολόγους, αλλά μην το κάνουμε εμείς τώρα. Απλώς να ξέρετε πως είτε νιώθει ανασφάλεια, άρα έχει ανάγκη επιβεβαίωσης και ναι δεν του φθάνει η δική σας, είτε μεγάλωσε σε ένα τέτοιο οικογενειακό περιβάλλον που το να απατήσει ένας άντρας θεωρείται από αποδεκτό έως… μαγκιά.

    Γενικά αυτοί οι άντρες, οι γυναικάδες, δεν αντέχουν τη δέσμευση κι η αλήθεια είναι πως μέσα τους νιώθουν πολύ μόνοι κι έχουν μεγάλη ανάγκη ν΄αγαπηθούν. Σα να βάζουν όμως τελικά μια τρικλοποδιά στον ίδιο τους τον εαυτό και να τα καταστρέφουν όλα για μια στιγμή… πάθους. Μάλιστα μπορεί να το κάνουν ακόμη κι αν το πάθος δεν είναι και τόσο… πάθος, απλώς έτσι νιώθουν άντρες.

    Αν μιλάμε για έναν κανονικό τύπο άντρα, (για να συνεννοούμαστε χρησιμοποιούμε το “κανονικός” γιατί κι ο γυναικάς, κανονικός είναι) πρέπει να σας πούμε πως δυο τρία πραγματάκια θέλει στη ζωή του. Φροντίδα, αγάπη και σεξ. Η φροντίδα μπορεί να μεταφράζεται σε ένα πιάτο ζεστό φαγητό φτιαγμένο από τα χεράκια σας, η αγάπη ως επιβράβευση και υποστήριξη για κάθετί που κάνει και το σεξ δεν θέλει ανάλυση… Το σεξ είναι σεξ για τον άντρα, που όση δουλειά κι αν έχει, το έχει ανάγκη, του δίνει ζωή. Από την άλλη μια γυναίκα με δεκάδες υποχρεώσεις όλη μέρα, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται το βράδυ μόλις οριζοντιωθεί στο κρεβάτι είναι το σεξ. Κατανοητό κι αυτό. Αλλά αυτή είναι και η διαφορά των δυο φύλων.

    Η μακρόχρονη όμως αποχή από το σεξ, η απομάκρυνση των δυο συντρόφων που δεν έχουν καν κέφι να κάτσουν ο ένας απέναντι από τον άλλο, η ρουτίνα, η καθημερινότητα και πολλές φορές η ένταση και οι καβγάδες, οδηγούν έναν άντρα (και πλέον και μια γυναίκα) στο να απατήσει τη σύντροφό του. Κι αυτό που θέλει είναι να διασκεδάσει, να νιώσει ξανά πως ζει, πως είναι νέος και αυτό το κάνει με το σεξ, ναι με άλλη γυναίκα προφανώς.

    Η ηλικία παίζει κι αυτή έναν σημαντικό ρόλο. Ειδικά εκεί γύρω στα 45 με 55 που ο άντρας θεωρεί πως πέρασε η ζωή (προφανώς δεν πέρασε, αλλά έτσι νιώθει) κι αν δεν το κάνει τώρα, πότε θα το κάνει, είναι λόγος για να απατήσει τη σύντροφό του. Κι όχι απαραίτητα με μια ομορφότερη, εξυπνότερη ή πιο νέα. Αλλά με μια άλλη γυναίκα που θα τον κάνει να νιώσει ζωντανός, που θα του δώσει ενέργεια να συνεχίσει να ζει και ν΄απολαμβάνει την κάθε στιγμή.

    Επίσης πολλές γυναίκες, ειδικά από τη στιγμή που κάνουν παιδιά, ξεχνούν πως είναι και γυναίκες κι αφοσιώνονται μόνο στο ρόλο της μάνας. Παραγκωνίζουν τον σύντροφό τους κι εκείνος νιώθει μόνος.Για θυμηθείτε λοιπόν και εκφράστε τη γυναίκα που είσαστε πριν γίνετε μητέρα…

    Τέλος, υπάρχουν και οι συμπτώσεις, η τύχη. Δηλαδή μπορεί ένας άντρας να έκανε σχέση με μια γυναίκα, ακόμη και να την παντρεύτηκε χωρίς όμως να νιώσει έντονα συναισθήματα. Χωρίς να ταιριάζουν πλήρως ή να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο… Και κάποια στιγμή να γνωρίσει μια γυναίκα, που του δίνει όλα όσα έχει ανάγκη, από το έντονο συναίσθημα, μέχρι την κατανόηση.

    Λένε πως πρέπει να υπάρχει μια… “τρύπα” στη σχέση του ζευγαριού για να μπορέσει να “τρυπώσει” ένας τρίτος άνθρωπος. Κι έτσι ζουν με ενοχές δεκάδες γυναίκες που έχουν απατηθεί (αλλά και άντρες).Είναι σωστό, αλλά όχι τελειώς. Μπορεί να μην υπάρχει καμία “τρύπα”, κι εκεί που περπατάς να βρεις πραγματικά το άλλο σου μισό και να ερωτευτείς! Γιατί μπορεί να συμβεί αυτό; Γιατί απλά με την πάροδο του χρόνου, έχεις αλλάξει!

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο άντρας «παίκτης»: Πώς θα τον αναγνωρίσεις και τι να περιμένεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε μυστικά που δεν ξέρουμε για τους άντρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα σημάδια που δείχνουν πως ένας άντρας είναι καλός στο κρεβάτι



    ΣΧΟΛΙΑ