• LIFE&STYLE

    Πέντε λόγοι που κάνουν μια γυναίκα να απιστήσει, σύμφωνα με μια ειδικό

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Ενώ η λέξη απιστία είναι κοινή και το φαινόμενο σχεδόν συνηθισμένο, στην πραγματικότητα υπάρχουν τόσα πολλά είδη απιστίας όσα και οι γυναίκες που απιστούν. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική γιατί εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία της γυναίκας, την προσωπική της ιστορία, το χαρακτήρα της σχέσης, και τέλος τις ιδιαίτερες καταστάσεις μέσα στο οποίο συμβαίνει.

    Παρόλα αυτά, επειδή όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο ψυχικό μηχανισμό, πολλές γυναίκες ίσως βρουν στις παρακάτω περιγραφές κομμάτια του εαυτού τους ή την απάντηση σε ερωτήματα που τις απασχολούν.

    Όταν λοιπόν μια γυναίκα απιστεί, μπορεί να συμβαίνουν τα εξής, σύμφωνα με την Ειρήνη Γεωργίου (Msc., Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt):

    ζευγάρι

    • 1. Ναρκισσιστική επιβεβαίωση. Οι περισσότερες γυναίκες μεγαλώνουν κουβαλώντας το ναρκισσιστικό πλήγμα ότι δεν αγαπήθηκαν από τους γονείς τους όπως τους άξιζαν, χωρίς όρους και με απόλυτη αφοσίωση. Ως συνέπεια αυτού, ψάχνουν σε όλη τη ζωή τους να καλύψουν το κενό, να βουλώσουν τις τρύπες στον πίθο των Δαναΐδων. Ο σύντροφος/σύζυγος στην αρχή μοιάζει με τον πρίγκιπα του παραμυθιού που θα αναπληρώσει τα κενά, θα τους δώσει το σεβασμό, την αναγνώριση, την υποστήριξη και την υπόσχεση αιώνιας αγάπης που χρειάζονται. Ο σύντροφος/ σύζυγος όμως αποτυγχάνει σταδιακά σ΄αυτόν τον ρόλο γιατί έχει εξιδανικευτεί από την γυναίκα, έτσι ώστε με τον καιρό τα ανώριμα, αδύναμα, ανθρώπινα κομμάτια του εαυτού του γίνονται εμφανή στη σχέση. Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τη γυναίκα που δεν μπορεί να σχετιστεί μαζί του και απογοητεύεται. Η ακόρεστη δίψα της για αναγνώριση και θαυμασμό ίσως οδηγήσει στην απιστία όπου ελπίζει ότι θα βρει (μάταια) αυτό που ψάχνει.

    ζευγάρι

    • 2. Εγκλωβισμός στο ρόλο και πόλωση. Αφορά κυρίως παντρεμένες γυναίκες, και μητέρες. Πρόκειται για τη γνωστή, ριζωμένη στο ασυνείδητο πόλωση μητέρα-ερωμένη. Δεν πέφτουν μόνο οι άντρες σε αυτή τη παγίδα. Και οι ίδιες οι γυναίκες αδυνατούν συχνά να εντάξουν στην εικόνα τους αυτούς τους δύο ρόλους, και ξεχωρίζουν το συναίσθημα από το σεξ. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να αποκτούν εραστή (μόνο σεξ) επειδή μέσα στο γάμο (μόνο συναίσθημα) δεν μπορούν να λειτουργήσουν σεξουαλικά. Συχνά κατηγορούν τους συντρόφους τους για ανικανότητα ή αδιαφορία, προβάλλοντας επάνω τους τη δική τους δυσκολία.

    ζευγάρι

    • 3. Ταύτιση με γονέα που απιστούσε. Συμβαίνει κάποιες φορές, κατά τον δύσκολο δρόμο της ενηλικίωσης, να αποτυγχάνουμε να διαφοροποιηθούμε πλήρως, να ξεχωρίσουμε από έναν γονέα, θεωρώντας ασυνείδητα υποχρέωσή μας να επαναλάβουμε τις επιλογές της ζωής του. Ακόμα και αν στο συνειδητό επίπεδο, μια γυναίκα καταδικάζει την άπιστη συμπεριφορά του πατέρα της για παράδειγμα απέναντι στη μητέρα της, οι δικές της ασυνείδητες επιλογές (η δική της απιστία) τον επιβεβαιώνουν.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 4 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες για τους άντρες!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα βελτιώσετε τη σχέση σας με τον/ην σύντροφό σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι συνήθειες των αγαπημένων ζευγαριών και τα οφέλη τους



    ΣΧΟΛΙΑ