• LIFE&STYLE

    Open Beyond: Δεκάδες απολύσεις, ποιοι βγάζουν «μύγα» την Στάη και το τετ-α-τετ στο Κολωνάκι με τον Τζώνη Καλημέρη, παραδίπλα από τον Σημίτη

    Τζώνη Καλημέρης και Έλλη Στάη /Φωτογραφία: Papadakis Press


    Η πόλη είναι ήδη γιορτινά στολισμένη! Φυσικά, στο Κολωνάκι όλα είναι πιο πλούσια χριστουγεννιάτικα και πιο σικ! Πιο λεπτά, περισσότερο σοφιστικέ, ασημί φώτα πανάκριβα για τα δέντρα, λευκό και χιόνι που αστράφτει, άγγελοι, κεράκια, σπάνιες μπάλες με διακοσμήσεις περίτεχνες, που σα να άφησε τα αβγά για τις τσαρίνες ο Πέτερ Καρλ Φαμπερζέ και να το ‘ριξε στα αθηναϊκά στολίδια. Εκεί αυτές, τις τόσο παγωμένες παραμονές των γιορτών, η Έλλη Στάη, με τα υπέροχα ηλεκτρικά της μάτια στο χρώμα του σταλακτικού αζουρίτη, συντρώγει με τον πάντα αθλητικό Τζώνη Καλημέρη. Είναι και οι δυο τους πολύτιμα διαμάντια του τηλεοπτικού στέμματος του κυρίου Ιβάν Σαββίδη, στο περιβόητο για την τηλεοπτική του φιλοδοξία -στα όρια της αλαζονείας- Open Beyond!

    Το φινετσάτο περιβάλλον του ρεστοράν στο Κολωνάκι το Stinking Bishop στην οδό Λουκιανού, την ίδια ώρα την Τρίτη το βράδυ (4 Δεκεμβρίου 2018) , έχουν προτιμήσει σε διπλανό, σε σημαντική θέση φυσικά, τραπεζάκι και ο πρώην πρωθυπουργός κύριος Κώστας Σημίτης με την σύζυγο του Δάφνη και μικρή παρέα (ήταν ο τέως υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Τάκης Θωμόπουλος) για να δοκιμάσουν τα εκλεκτά εδέσματα. Η Έλλη Στάη περιστρέφει κομψά το πιρούνι στο χέρι της, απορροφημένη από τη συζήτηση που έχει τον υπ’ αριθμόν ένα άνθρωπο του καναλιού στο όποιο η ίδια εκφωνεί τις ειδήσεις, με ιδιαίτερα χαμηλά, σχεδόν σαν την παγωμένη θερμοκρασία εκτός ρεστοράν, νούμερα τηλεθέασης.

    Φυσικά και ήδη οι δημοσιογραφικές πένες έχουν ξιφουλκήσει για τα 3αρια του δελτίου ειδήσεων του σταθμού και τη δυσφορία της κυρίας Στάη. Η Τίνα Μεσσαροπούλου, έχει ήδη γράψει στο blog της:

    «Τι κι αν οι πόρτες ήταν κλειστές, οι φωνές της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού, Έλλης Στάη, ακούγονταν μέχρι έξω. Τώρα σε ποιους φώναζε; Μέσα στο γραφείο ήταν η σκηνοθέτης του δελτίου, αλλά και στελέχη του ενημερωτικού τομέα του καναλιού. Η Στάη σε έξαλλη κατάσταση φώναζε στους παρευρισκόμενους ότι είναι άσχετοι από τηλεόραση και πως την βγάζουν σαν μύγα. Μάλιστα, ήταν τόσο απότομη που η σκηνοθέτης έβαλε τα κλάματα και βγήκε από το γραφείο σε άσχημη κατάσταση. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο κανάλι είναι ότι δεν μιλάει κανείς στη Στάη, ενώ όλοι έχουν να λένε για το «ύφος εκατό καρδιναλίων της “σιδεράς κυρίας” της δημοσιογραφίας».

    Η Έλλη Στάη, πριν το διακριτικό της, πάντα, άγγιγμα του πιρουνιού στο πολυτελές και μοντέρνο ρεστοράν μετα του στελέχους κυρίου Καλημέρη, έχει σημειώσει στο Twitter:

    «Οι χολερικές κυρίες του διαδικτύου συνεχίζουν να ακούνε φωνές και να βλέπουν… οράματα για εμάς στο OpenTv. Δεν ιδρώνει το αυτί μας. YΓ: Να προσέχουν τα μεγάλα sites τα copy paste των χολερικών»… Ω! Πόσο θα άστραφταν εκείνη την ώρα, τα υπέροχα ηλεκτρικά της ματιά στο χρώμα του σταλακτικού αζουρίτη, που λέγαμε, τόσο γλαφυρά!

    Τζώνη Καλημέρης και Έλλη Στάη /Φωτογραφία: Papadakis Press

    18 απολύσεις και γίνεται λόγος για… 120!

    Και ενώ η κυρία Στάη θαυμάζει τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του Κολωνακίου, συζητώντας για την πρόοδο του δελτίου, μάλλον τις μύγες που δεν υπάρχουν τον χειμώνα και πιθανόν για τις «χολερικές κυρίες του διαδικτύου», με στεγνό, καθ’ ομολογίαν της, αφτί στο κανάλι, τα Χριστούγεννα απομακρύνονται από τη σωρεία απολύσεων! Όπως παραδοσιακά κάνουν όλα τα αφεντικά στη χώρα, σαν αδιόρθωτοι του Εμπενίζερ Σκρουτζ που δεν τους επισκέφθηκαν τρία φαντάσματα να τους βάλουν μυαλό, κάθε Χριστούγεννα και για να μην τους βρει το νέο έτος με μισθοδοσίες και προχωρούν σε απολύσεις, έτσι έκανε και το Open, καθαρίζοντας εκκρεμότητες πρώτα από όλα με το αείμνηστο «Epsilon tv».

    Στο σύνολο, σε 18 άτομα ειπώθηκε να περάσουν από το νέο, φρεσκοβαμμένο λογιστήριο εκεί μακριά, στο υπόλοιπο Αττικής που θες διόδια και ένα ντεπόζιτο βενζίνη για να φτάσεις. Οι διάδρομοι βουίξαν, τα μηνύματα στα κινητά ανταλλάχθηκαν, η στιγμιαία ανακούφιση του «ουφ, ευτυχώς ήταν αυτός και όχι εγώ» έδωσε τη θέση στην ενοχή και στη φοβία ότι έρχεται η σειρά του καθένα. Έτσι οι φήμες έκαναν λόγο για 120 απολύσεις συνολικά που δρομολογούνται μέχρι τον Ιούνιο ενώ, αναμένονται, λένε, και μεγάλες περικοπές σε μισθούς δημοσιογράφων και αρχισυντακτών.

    ελλη-σταη
    Έλλη Στάη

    Όλοι οι άνθρωποι του Μένιου

    Στις πρώτες λοιπόν 18 απολύσεις βρίσκονται αρκετοί από τους συνεργάτες του Μένιου Φουρθιώτη και της εκπομπής «Αποκαλυπτικά». Η Βιβή Παπουτσάκη, που ήταν στην ομάδα των παρουσιαστών -του πάνελ- η Νανά Παλαιτσάκη, επίσης, η Ελένη Χατζήπαππα, προσωπική βοηθός του κυρίου Φουρθιώτη, η Έρση Φραδιανάκη, η παραγωγός της εκπομπής, καθώς και μέλη από την ομάδα της παραγωγής. Κατάπληξη προκάλεσε ότι απομακρύνθηκε από το κανάλι, η ιδιαίτερα έμπειρη, άοκνη, ευρηματική αρχισυντάκτρια της συγκεκριμένης εκπομπής, κυρία Γεωργία Σαμπάνη, η οποία έχει υπογράψει επιτυχώς, κάποια από τα πλέον δύσκολα εγχειρήματα της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης να τα κάνει να έχουν τηλεθέαση!

    Απολύθηκε επίσης, η Ράνια Ματαφιά, έμπειρο στέλεχος της ιδιωτικής τηλεόρασης, πρώην διευθύντρια ψυχαγωγικού προγράμματος στο αλήστου μνήμης Epsilontv και πιο παλιά του Alter, η οποία τους τελευταίους μήνες είχε έλθει να συνδράμει με τις γνώσεις την εκπομπή «Αποκαλυπτικά». Όπως και να ‘χει, ας σημειωθεί εδώ για την ιστορία, πως η συγκεκριμένη εκπομπή με αυτή την -απολυμένη!- στελέχωση σημείωνε τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης του νέου σταθμού!

    φουρθιωτης
    Μένιος Φουρθιώτης

    Μόνο τα συμβόλαια σώζονται και παρεάκια, οι ευνοούμενοι και ο φαβοριτισμός γράφουν για άλλη μια φορά ιστορία

    Πολύ μακριά από το κομψό, εστέτ Κολωνάκι που απολαμβάνουν οι λίγοι και εκλεκτοί των επιφανών Αθηναίων, στο υπόλοιπο Αττικής, στην Παιανία, όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν απολυθεί, αφού βρουν το δρόμο για τα γραφεία τους, υστέρα από την περιπλάνηση στα χωράφια και στους αμπελώνες, ανησυχούν ακόμη περισσότερο από τις μεταξύ τους συζητήσεις και τις φήμες που τους έρχονται από άλλους δημοσιογράφους διαφορετικών μέσων.

    Γίνεται συζήτηση πως μόνο όσοι έχουν συμβόλαια θα σωθούν και όχι απλοί εργαζόμενοι των συμβάσεων, ενώ για μια ακόμη φορά, ως συνήθως στα ήθη της ιδιωτικής τηλεόρασης, τα παρεάκια, οι ευνοούμενοι και ο φαβοριτισμός εξασφαλίζουν το δικαίωμα στην εργασία και όχι ικανότητες. Η απόλυση του ικανότατου, άλλωστε, Παναγιώτη Ραφαηλίδη που έκανε τη δουλειά του αξιόλογα, συνηγορεί και υπογραμμίζει την παραπάνω θέση.

    Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης βρισκόταν στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε», με το φαραωνικό άδειο πλατό. «Απολύθηκα από το Open… λόγω περικοπών. Αυτή είναι η κατάληξη μιας συνεργασίας που ξεκίνησε με υποσχέσεις, με σχέδια, με επαίνους στο πρόσωπό μου… Παρά το αρχικό σοκ, αναρωτήθηκα για το δικό μου μερίδιο ευθύνης. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως φταίω αφού έδειξα εμπιστοσύνη ενώ δεν έπρεπε, μιας και ο δικός μου λόγος ήταν συμβόλαιο», έγραψε ο άνθρωπος στα social media του με τη σειρά του.

    ραφαηλιδης
    Παναγιώτης Ραφαηλίδης

    Οι παραλίγο εργαζόμενοι στο La Banda

    Οι θορυβημένοι και ανήσυχοι δικαίως εργαζόμενοι φαίνεται να δυσφορούν και με την υποστήριξη τους στην ΕΣΗΕΑ, μιας και η εκπρόσωπός τους σιωπά. Στις απολύσεις πριν τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, στις οποίες απολύτως ανθρωπιστικά προχώρησε το κανάλι και τα στελέχη του, συμπεριελήφθησαν και εργαζόμενοι που θα συμμετείχαν στο πολυδιαφημισμένο άνευ λόγου, talent show La Banda, που θα παρουσίαζε η Ελένη Φουρέιρα. Ύστερα από την παταγώδη αποτυχία του σόου υψηλής ραπτικής Project Runway που παρουσιάζει η Ελευθερία Αραβανή και παρουσιάζεται τώρα, το κανάλι φαίνεται να ανακρούει πρύμναν από την προβολή του, αν και προφάσεις αναφέρουν πως δεν υπήρχαν πολλές συμμετοχές, πράγμα που δεν είχαν αντιληφθεί ανακοινώνοντας στο πρόγραμμα ένα τέτοιο προϊόν.

    Η Ελένη Φουρέιρα για το τι θα συμβεί είπε πως «δεν έχω ιδέα. Είναι ένα πολύ συγκεκριμένο concept. Είναι pop και μόνο, ζητάει μόνο άντρες και συγκεκριμένες ηλικίες. Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων όπως η Ελλάδα πόσα αγόρια 14-24 τραγουδάνε pop; Οι συμμετοχές δεν μπορεί να είναι οι ίδιες με αυτές που είναι σε άλλα παρόμοια show. Νομίζω ότι δεν έχει κοπεί κάτι απλά έχει μεταφερθεί»!

    Ελένη Φουρέιρα
    Ελένη Φουρέιρα

    Και φυσικά η Ελένη Φουρέιρα δε θα μείνει ούτε χωρίς δουλειά, ούτε χωρίς μεροκάματο, όσοι είχαν όμως υπολογίσει στο εν λόγω κατασκεύασμα των 14χρονων αγοριών που θα συναγωνίζονται σε ποπ τραγούδια, τι θα απογίνουν κανείς δεν ξέρει. Βέβαια στο συγκεκριμένο ρεπερτόριο δεν συμπεριλαμβάνεται το επίκαιρο τραγούδι Άγια Νύχτα, όπου αναφέρει «… Στης Βηθλεέμ ελάτε όλοι, τα βουνά τα ιερά και μ’ ευλάβεια μεγάλη ‘κει που τ΄ Άγιο Φως προβάλλει προσκυνήστε με χαρά, ναι με μια χαρά»!

    Διότι εδώ φως έχει μόνο το σήμα του καναλιού και η χαρά είναι για όσους θα διατηρήσουν τις δουλειές τους, στα πλαίσια ενός καναλιού που με περίσσια ευκολία, λίγους μήνες μετά την λειτουργία του, όπου είχε ως έμβλημά του την σοβαρότητα, την ποιότητα, την πρωτοπορία, βαλτώνει σε προχειρότητα και έλλειψη έμπνευσης, ενώ προχωρά σε απολύσεις ανθρώπων που θα γυρίσουν στα σπίτια τους και θα πρέπει να πουν στα παιδιά τους «ο μπαμπάς» ή «μαμά», «δεν θα ξαναπάει στη δουλειά». Και επί γης ειρήνη εν ανθρώπους ευδοκία. Κολωνακιώτικης πάντα!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Open TV: Να γιατί η Στάη, η Καινούργιου, η Χρηστίδου και οι σειρές δεν αφορούν το κοινό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λιβανίου vs Λιβάνιου: Δάνεια, διατροφές, αγωγές, δικαστήρια, ερημοδικίες και συζητήσεις για πολλά λεφτά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έξαλλη η Έλλη Στάη: Τα καρφιά για τις «χολερικές κυρίες που βλέπουν οράματα»



    ΣΧΟΛΙΑ