• LIFE&STYLE

    Χρήσιμα hairstyling tips που θα σας φανούν σωτήρια αν έχετε αφέλειες

    • NewsRoom


    Η σχέση των γυναικών με τις αφέλειες είναι μία σχέση αγάπης και μίσους. Υπάρχουν μέρες όπου τα super στιλάτα fringes «συνεργάζονται» άψογα μαζί σας, αγκαλιάζοντας το πρόσωπο και κάνοντάς το να δείχνει πιο νεανικό -επειδή καμουφλάρουν τις ρυτίδες έκφρασης του μετώπου-, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι φορές που χρειάζεται να ξοδέψετε πολλή ώρα μπροστά στον καθρέπτη σας για να κάνετε τα μαλλιά σας να μοιάζουν με αυτά της Jane Birkin. Αν το δεύτερο σενάριο σας είναι πιο οικείο, σας έχουμε την λύση: 5 fail-proof tricks που υπόσχονται να κάνουν τη ζωή κάθε fringe lover πιο εύκολη. Ανακαλύψτε τα!

    fringe-styling-tips-4.jpgAlexa Chung

    Στεγνώστε με κατεύθυνση μακριά από το πρόσωπο

    Το styling των αφελειών πρέπει να ξεκινάει αμέσως μετά το ντους. Όσο, λοιπόν, τα μαλλιά σας είναι ακόμη βρεγμένα, πάρτε το πιστολάκι, κρατήστε το κάθετα προς το κεφάλι και βουρτσίστε τις αφέλειές σας με κατεύθυνση προς τα έξω. Έτσι, και θα πέφτουν ίσιες στο μέτωπό σας και όγκο θα έχουν. Αν αντίθετα τις αφήσετε να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο, θα πάρουν αμέσως το φυσικό τους σχήμα, το οποίο τις περισσότερες φορές δεν είναι και τόσο κολακευτικό.

    Χρησιμοποιήστε σίδερο ισιώματος

    Για πιο λείο, glossy και frizz-free αποτέλεσμα, μετά το πιστολάκι, ισιώστε τα μαλλιά σας με το σίδερο ισιώματος. Συγκεκριμένα, ξεκινήστε από τα πλάγια του κεφαλιού σας και χωρίστε μικρά κάθετα τμήματα περιμετρικά. Προσοχή μόνο να μην καείτε όταν «δουλεύετε» τις αφέλειές σας.

    Κρατήστε την φράντζα καθαρή

    Ένα από τα βασικά μειονεκτήματα του fringe look είναι ότι λαδώνει εύκολα. Επειδή, όμως, δε γίνεται να λούζεστε κάθε μέρα ή ακόμη και περισσότερες φορές μέσα στη μέρα, υπάρχουν 2 εναλλακτικές λύσεις: α) το dry shampoo και β) να λούζετε μόνο τη φράντζα κάθε πρωί. It’s up to you!

    fringe-styling-tips-1.jpgBella Hadid

    Μειώστε τις ποσότητες των hairstyling καλλυντικών

    Στο styling των αφελειών ισχύει το less is more. Μπορείτε, δηλαδή, να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν θέλετε, αλλά σε μικρή ποσότητα. Ιδανικά οι hairstylists συμβουλεύουν να ξεκινήσετε από τα υπόλοιπα μαλλιά σας και οτιδήποτε περισσέψει στα χέρια σας να το βάλετε στις αφέλειες. Σε αντίθετη περίπτωση, αυτές θα «βαρύνουν» και θα γίνουν λιπαρές μέχρι τα μέσα της μέρας.

    Extra tip: Αν έχετε λεπτά μαλλιά, πείτε ναι σε μία styling κρέμα. Αν η τρίχα σας είναι πιο χοντρή, επιλέξτε κάτι με περισσότερο κράτημα, όπως ένας πηλός ή gel.

    Κάντε συχνά τριμαρίσματα

    Ακόμη κι αν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, οι επισκέψεις σας στο κομμωτήριο πρέπει να είναι συχνές. Ένα ελαφρύ τριμάρισμα όχι μόνο θα ενδυναμώσει την τρίχα σας, αλλά και θα κρατήσει τις αφέλειες στο επιθυμητό μήκος, χωρίς αυτές να μπαίνουν στα μάτια σας και να σας ενοχλούν. Τόσο απλό!

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ZARA: Δέκα όμορφα πουκάμισα για casual και κομψές φθινοπωρινές εμφανίσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Βρείτε ποιο κούρεμα σας ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανακαλύψτε πρώτες τα hair trends που θα κυριαρχήσουν σε λίγους μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ