• Soul & Action

    Υπηρεσίες φροντίδας δέρματος προς όλες τις γυναίκες με καρκίνο


    Μια νέα υπηρεσία προσφέρει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία με σκοπό την ανακούφιση, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των ασθενών με καρκίνο.

    Σήμερα, η διάγνωση καρκίνου συνδέεται με ολοένα και πιο αποτελεσματικές θεραπείες, είτε πρόκειται για κλασσική χειρουργική, ρομποτική χειρουργική, ενδοσκοπική χειρουργική, ακτινοθεραπεία, παραδοσιακή χημειοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία ή ανοσοθεραπεία. Παρόλο που οι θεραπείες αυτές είναι αποτελεσματικές και βοηθούν στην ολοένα και πιο παρατεταμένη ύφεση, κάτω από καλές συνθήκες, έχουν επίσης μειονεκτήματα δηλαδή ανεπιθύμητες ενέργειες. Η καλύτερη γνώση και ο έλεγχος των ανεπιθύμητων αυτών ενεργειών είναι απαραίτητη, αφενός για να μειωθούν οι δυσάρεστες ενοχλήσεις, αφετέρου για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επωφελούμαστε από την πλήρη αποτελεσματικότητα των αντικαρκινικών θεραπειών.

    Μεταξύ των ανεπιθύμητων ενεργειών των αντικαρκινικών θεραπειών, αυτές που αφορούν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία των ασθενών γιατί είναι ορατές. Ο αρνητισμός στους ασθενείς με καρκίνο: 1. Περιορίζει τη συμμόρφωση των ασθενών και την ολοκλήρωση της αντικαρκινικής θεραπείας τους 2. Έχει κακή επίδραση στο ανοσοποιητικό τους σύστημα και στη μάχη που δίνουν κατά του καρκίνου.

    Με το μήνυμα «Είμαι δυνατή – Δείχνω καλά – Είμαι καλά», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί όλες τις γυναίκες με καρκίνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Τσόχα 18-20 όπου και εδρεύει η Εταιρεία και τους παρέχει υπηρεσίες φροντίδας του δέρματός τους, που ταλαιπωρείται από τις θεραπείες και κυρίως υπηρεσίες ιατρικού μακιγιάζ.

    Αισθητικοί με εξειδίκευση στο ιατρικό μακιγιάζ παρέχουν συμβουλές για την υγιεινή και την φροντίδα του δέρματος αλλά και τεχνικές επανασχεδιασμού των φρυδιών, κάλυψης με φυσικό τρόπο ατελειών και δυσχρωμιών της επιδερμίδας.

    Στις ασθενείς με καρκίνο η συμφιλίωση με την εικόνα τους παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία τους και στη δύναμη που αποκτούν για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια.

    Η νέα υπηρεσία παρέχεται με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων Avène.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το παράδοξο της φυσικής δραστηριότητας: Πότε συνδέεται με πρόωρο θάνατο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το έκζεμα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μουχλιασμένα τρόφιμα: Γιατί δεν πρέπει να τα τρώμε ποτέ, ακόμα και αν τα έχουμε καθαρίσει



    ΣΧΟΛΙΑ