• The Wiseman

    Εικόνα διάλυσης στο Grand Hyatt του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Εικόνα διάλυσης στο Grand Hyatt

    «Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες», λέει ο λαός και η παροιμία ταιριάζει γάντι στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη και συγκεκριμένα στον Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του το ξενοδοχείο Grand Hyatt (πρώην Athens Lydra) επί της Λεωφόρου Συγγρού. Ο νεαρός ξενοδόχος, αν και από κούνια ωστόσο βρίσκεται με τον πατέρα του Νίκο στα δικαστήρια, περνάει φουρτούνες καθώς η στήλη πληροφορείται ότι πέραν τον άλλων τραπεζικής φύσεως προβλημάτων καλείται τώρα να αντιμετωπίσει και την… διάλυση της διοικητικής ομάδας του Grand Hyatt. Τα στελέχη της διοίκησης παραιτούνται το ένα μετά το άλλο και όπως φαίνεται ο Γιάννης (κάποτε Γιαννάκης) δεν μπορεί να βάλει τάξη στο μαγαζί. Λέτε, τα τραπεζικά προβλήματα να μαθεύτηκαν και ένας – ένας την κάνει… Ποιος ξέρει… Το μόνο βέβαιο είναι ότι το 2018 δεν είναι η χρονιά του ξενοδόχου και όπως φαίνεται και το 2019 θα είναι δύσκολο!  

     

    Τα σχέδια της IBG

    Σύντομα θα ακουστούν  καλά νέα για την νέα Επενδυτική Τράπεζα (IBG) η οποία ως γνωστόν πέρασε στα χέρια της Motor Oil. Στον όμιλο θέλουν πολύ γρήγορα η τράπεζα να αναπτυχθεί. Φυσικά όλα έχουν να κάνουν με την διοικητική ομάδα.

    Στον Ευκλείδη ένας-ένας οι τραπεζίτες

    Πληροφορηθήκαμε ότι ο Ευκλείδης θα δεχθεί κατά μόνας όλους τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών προκειμένου να μιλήσουν για τα κόκκινα δάνεια και τα σχέδια τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Χθες, στην συνάντηση με τον πρόεδρο της Eurobank Νίκο Καραμούζη και τον CEO Φωκίωνα Καραβία μίλησε για όλα αλλά δεν είπε κουβέντα, όπως μεταφέρουν στην στήλη, για το SPV που προτείνει ο Γιάννης Στουρνάρας. Όσο για το σχέδιο του ΤΧΣ που ο Ευκλείδης το έχει υιοθετήσει βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας της εισήγησης που θα κάνει η κυβέρνηση στην Κομισίόν και στις εποπτικές αρχές της Φρανκφούρτης. 

    Άσε μας κουκλίτσα μου! 

    Βγήκε χθες στην Βουλή η καθόλα κομψή, αλλά πάντα με μια μελαγχολία στο μάτι, υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και κλείνοντας την ομιλίας της επανέλαβε για μία ακόμη φορά: «Εμείς στηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας»… Δεν μπορώ θα υποκύψω στον πειρασμό: Ποιον κόσμο της εργασίας καλέ; Αν τον στηρίζετε θα μειώνετε τους φόρους και τις εισφορές… Σωστά; Αν τον στηρίζατε θα φέρνατε καμιά επένδυση… Σωστά; Αν τον στηρίζετε δεν θα δίνατε τα πάντα για τις συντάξεις… Σωστά; 

    Δεν σηκώνει κεφάλι το ΧΑ

    Με πτώση έκλεισε και χθες ο Γενικός Δείκτης καταδεικνύοντας ότι η αγορά είναι ανύπαρκτη, δεν έχει κανένα στήριγμα και κρατά στον πάτο και 3-4 υγιείς επιχειρήσεις. Μετά από αυτό πώς να μην σκέφτονται να αλλάξουν έδρα…

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ