• City Stories

    Τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σάββατο (26 Μαΐου 2018)


    Αν ψάχνετε κάτι ενδιαφέρον και αλλιώτικο, αλλά και οικονομικό, για να κάνετε αυτό το Σάββατο, στις 26 Μαΐου 2018, τότε ρίξτε μια ματιά στις τρεις παρακάτω εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

    1. Virtual Reality – Βιώνοντας τη λογοτεχνία “Η μεταμόρφωση του Κάφκα ως εικονική πραγματικότητα” στο Ινστιτούτο Γκαίτε

    Καταδυθείτε στον κόσμο του Γκρέγκορ Σάμσα και νιώστε… στο πετσί σας τη μεταμόρφωση σε έντομο!

    Η εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας VRwandlung δημιουργήθηκε από την ομάδα μιας τσέχικης start-up και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη MikaJohnson. Έχει θέμα τη “Μεταμόρφωση” του Φραντς Κάφκα και παρουσιάζει το γνωστό κείμενο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που είναι το ίδιο ένα είδος εικονικής “εμβύθισης”: “Όταν ο ΓκρέγκορΣάμσα ξύπνησε ένα πρωί από ταραγμένα όνειρα, βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σε ένα πελώριο ζωύφιο”.

    Με τον ίδιο τρόπο κι εσείς, φορώντας τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, θα βρεθείτε ξαφνικά σε έναν κόσμο όπου όλα φαντάζουν παράξενα κι ανοίκεια – κυρίως το ίδιο σας το σώμα. Όπως ο Σάμσα πρέπει να μάθετε πρώτα να κινείστε με το καινούργιο σώμα σας μέσα σε ένα χώρο όπου καθετί, από τα έπιπλα ως τα μοτίβα της ταπετσαρίας, είναι πιστή αναπαράσταση του πρωτότυπου κειμένου, ενώ απέξω η οικογένεια και ο διευθυντής ζητούν φωνάζοντας να μπουν μέσα.

    Επειδή στην εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας μπορεί να εισέλθει ένα μόνο άτομο τη φορά και δεδομένου ότι κάθε επισκέπτης χρειάζεται περίπου 5 λεπτά, λάβετε υπόψη ότι θα υπάρξει κάποιος χρόνος αναμονής και υπολογίστε λίγο παραπάνω χρόνο για την επίσκεψή σας.

    Στην Υποδοχή θα σας δοθεί ένας αριθμός, έτσι ώστε να εκτιμήσετε οι ίδιοι πότε θα μπείτε στην εγκατάσταση. Οι αριθμοί δίνονται κατά τη σειρά προσέλευσης.

    Πότε:
    Σάββατο 26 Μαΐου 2018
    16.00

    Πού:
    Ινστιτούτο Γκαίτε
    Ομήρου 14-16, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    2. Locomondo στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Η σειρά υπαίθριων συναυλιών Parklife στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται το καλοκαίρι με μια μεγάλη γιορτή μαζί με τους Locomondo.

    Ξέφρενοι ρυθμοί, πάρτι, χορός, τραγούδι, παραλίες και καλοκαίρι είναι λίγες από τις λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα των Locomondo! Θα ανέβουν στη σκηνή στο Ξέφωτο, τραγουδώντας όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και καινούργια τραγούδια, μετατρέποντας το κοινό σε μία τεράστια παρέα που την ενώνει ο χορός κι η χαρά το τραγούδι και τα χαμόγελα! Η μουσική που ανέδειξε τους Locomondo είναι μία μείξη από reggae, ska, latin, rock και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς.

    Θέλω νά ‘στε κει ότι κι αν συμβεί!

    Πότε:
    Σάββατο 26 Μαΐου 2018
    21.00

    Πού:
    Ξέφωτο
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    3. Προβολή ντοκιμαντέρ “Η φαντασία στην εξουσία” στο ΑΣΤΟΡ

    Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον Μάη του ’68, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς και ο κινηματογράφος Άστορ αναβιώνουν τα γεγονότα μέσα από τη μεγάλη οθόνη.

    Για την επέτειο αυτή, μια σειρά προβολών ντοκιμαντέρ, αλλά και ταινιών εμπνευσμένων από την ιστορική αυτή περίοδο θα προβληθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου στο φουαγιέ του κινηματογράφου Άστορ.

    Αυτό το Σάββατο ο κύκλος προβολών κλείνει με το ντοκιμαντέρ “Η φαντασία στην εξουσία”, του Κριστιάν Ρουάντ (“Les Lip, l’imagination au pouvoir” – Christian Rouaud). Το ντοκιμαντέρ διαρκεί 120 λεπτά.

    Πότε:
    Σάββατο 26 Μαΐου 2018
    21.00

    Πού:
    Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ
    Σταδίου 28 (είσοδος από τη στοά Κοραή)

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Η μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα ως εικονική πραγματικότητα στο Ινστιτούτο Γκαίτε!



    ΣΧΟΛΙΑ