• City Stories

    Θερινό σινεμά στο Χυτήριο: Επτά δωρεάν προβολές για αυτή τη βδομάδα

    χυτήριο

    Χυτήριο


    Το Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού είναι ένας πολύ όμορφος χώρος στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, αλλά και προβολές ταινιών. Το Χυτήριο έχει ανοίξει την αυλή του, που είναι γεμάτη δέντρα, φωτάκια και άνετες καρέκλες, από την αρχή του καλοκαιριού.

    Στη μεγάλη οθόνη που βρίσκεται στο βάθος της αυλής, προβάλλονται διαμάντια της έβδομης τέχνης διάφορες μέρες της βδομάδας και με ελεύθερη είσοδο, ενώ όταν ο καιρός δεν είναι πολύ καλός μεταφέρει τις προβολές του στην κλειστή αίθουσα που διαθέτει.

    Στο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) μπορείτε να προμηθευτείτε, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μπύρες, αναψυκτικά, ποπ-κορν και διάφορα άλλα, για να ολοκληρώσετε την κινηματογραφική σας εμπειρία!

    Αυτή τη βδομάδα επτά ενδιαφέρουσες και σημαντικές ταινίες πρόκειται να προβληθούν. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

    Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018
    19.45 και 22.00
    Φτηνά Τσιγάρα
    Facebook event

    σκηνοθεσία Ρένος Χαραλαμπίδης
    με τους: Ρένος Χαραλαμπίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Άλκης Παναγιωτίδης, Μάνος Βακούσης, Τάκης Σπυριδάκης

    Ένα βράδυ του Αυγούστου στην άδεια Αθήνα, ένας σύγχρονος μποέμ φλερτάρει με μια κοπέλα που γνώρισε σε τηλεφωνικό θάλαμο. Δύο άνθρωποι συναντώνται, μιλούν για τις ζωές τους, ερωτεύονται.

    Τα «Φτηνά Τσιγάρα» προσφέρουν μια ποιητική ματιά τόσο στο θέμα του έρωτα όσο και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

    Μία ταινία «διαφορετική» – «περίεργη» έχει χαρακτηρισθεί από πολλούς, όμως αν λατρεύεις την ποίηση σίγουρα δεν θα σου βγει ποτέ από το μυαλό.

    Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να παραλειφθεί η μουσική της ταινίας, η οποία ανήκει στον συνθέτη Παναγιώτη Καλατζόπουλο και φυσικά η φωνή της Έλλης Πασπαλά, στα τραγούδια Λευκό μου Γιασεμί και Το Δάκρυ.

    Αν δεν την έχεις δει, κάνε αυτή τη χάρη στον εαυτό σου. Αν την έχεις δει, δες την ξανά.

    Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018
    20.00
    Ο Ατσίδας του Μπρόντγουεϊ
    Facebook event

    σκηνοθεσία Γούντι Άλεν με τους: Γούντι Άλεν, Μία Φάροου

    Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τις κωμικοτραγικές περιπέτειες ενός ατζέντη, του Ντάνι Ρόουζ, που φυσικά υποδύεται ο ίδιος ο Άλεν. Μιλάμε για άλλη μια ταινία της Νέας Υόρκης που ξεκινά δείχνοντας μια παρέα κωμικών στο Carnegie Deli να συζητά για το «φαινόμενο» Ντάνι Ρόουζ και να μοιράζεται μικρές ιστορίες από την επαγγελματική του ζωή. Μέχρι να φτάσουν στην καλύτερη ιστορία του από όλες – η οποία και ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια της ταινίας.

    Μιλάμε για έναν μάνατζερ που προσπαθεί να προωθήσει κατά φαντασίαν ή παρηκμασμένους καλλιτέχνες, ωστόσο μοναδικούς στο είδος τους, καλλιτέχνες που κανένας άλλος μάνατζερ δε θα αναλάμβανε – όπως μια γυναίκα που παίζει μουσική με ποτήρια, έναν τυφλό ξυλοφωνίστα, έναν μονόχειρα ζογκλέρ, έναν υπνωτιστή που δεν μπορεί να ξυπνήσει τα «θύματά» του, ανθρώπους που φτιάχνουν ζωάκια φουσκώνοντας μπαλόνια. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που πέφτει με τα μούτρα στην μεγάλη του ανακάλυψη, τον ανεκδιήγητο και μέθυσο τραγουδιστή παλαιών επιτυχιών, Λου Κανόβα. Σιγά-σιγά ο Ντάνυ κερδίζει την εμπιστοσύνη του, γίνονται φίλοι και καταφέρνει να τον επιστρέφει στην κορυφή των μουσικών επιτυχιών, μπλέκοντας παράλληλα σε μια τρελή περιπέτεια παρεξηγήσεων και κινδυνεύοντας από την μαφία με την εξωσυζυγική σχέση του Λου, Τίνα Βιτάλι. Κι όλα ξεκινούν από τη στιγμή που ο Λου ζητά σαν χάρη από τον Ντάνι να συνοδέψει τη Τίνα στην σημαντικότερη βραδιά της ζωής του, για να μην κινήσουν υποψίες στη σύζυγό του.

    Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018
    21.45
    Τα Πάντα Γύρω Από Το Σεξ
    Facebook event

    σκηνοθεσία Γούντι Άλεν με τους: Μπράιαν Κιθ, Γούντι Άλεν, Τζιν Γουάιλντερ, Τζον Καραντάιν, Μπ.Ρέινολτς, Λ. Ρεντγκρέηβ

    Εφτά ξεκαρδιστικές βινιέτες συνθέτουν αυτή τη σπονδυλωτή ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γούντι Άλεν, αντλώντας την έµπνευσή του από το οµότιτλο βιβλίο του σεξολόγου Δρ. Ντέιβιντ Ρούµπεν. Η ταινία δεν λειτουργεί µόνο ως παρωδία των εγχειριδίων για το σεξ αλλά είναι και µια ευφυής σάτιρα των σεξουαλικών ηθών. «Έχουν αποτέλεσµα τα αφροδισιακά;», «Τι είναι ο σοδοµισµός;», «Γιατί κάποιες γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασµό;», «Οι τραβεστί είναι οµοφυλόφιλοι;», «Τι συµβαίνει κατά τη διάρκεια της εκσπερµάτωσης;» είναι µερικά από τα ερωτήµατα στα οποία επιχειρούν να απαντήσουν οι ήρωες των µικρών ιστοριών. Μια φράση στο τέλος της 6ης σκηνής µοιάζει να συνοψίζει ιδανικά το θέµα και των εφτά επεισοδίων: «Ορισµένα πράγµατα για το σεξ; καλύτερα να μένουν άγνωστα.».

    Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018
    20.00
    Μπάρι Λίντον
    Facebook event

    σκηνοθεσία Στ. Κιούμπρικ με τους: Ράιαν Ο’ Νιλ, Μαρίζα Μπερενσόν, Χάρντι Κρούγκερ, Πάτρικ Μαγκί

    Η ταινία μας μεταφέρει στον 18ο αιώνα και σκιαγραφεί το ψυχολογικό πορτρέτο του Μπάρι Λίντον, ενός Ιρλανδού καιροσκόπου, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εισέλθει με κάθε μέσο στους κόλπους της αγγλικής αριστοκρατίας. Ο νεαρός Ρέντμοντ Μπάρι εγκαταλείπει τη γενέτειρά του για να κυνηγήσει την τύχη του, αφού πρώτα σκοτώνει έναν Άγγλο αξιωματικό σε μονομαχία.

    Μετά από πολλές περιπέτειες, ο Μπάρι καταλήγει στρατιώτης στον πρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια του Επταετούς Πολέμου. Μετά το τέλος του πολέμου και φιλοδοξώντας να ενταχθεί στους κόλπους των ευγενών, ο Μπάρι γνωρίζει τη γοητευτική Λαίδη Λίντον και την παντρεύεται αμέσως μετά τον θάνατο του συζύγου της.

    Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018
    Λεωφορείον ο Πόθος
    20.00
    Facebook event

    Σκηνοθεσία: Ηλίας Καζάν
    Σενάριο: Tennessee Williams, Oscar Saul, (βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Tennessee Williams)
    Ηθοποιοί: Vivien Leigh, Marlon Brando, Kim Hunter, Karl Malden, Rudy Bond

    Η Μπλανς Ντιμπουά, μια μοναχική και νευρωτική δασκάλα, φτάνει στη Νέα Ορλεάνη, στο σπίτι της αδελφής της Στέλα, που ζει με τον αγροίκο σύζυγό της Στάνλεϊ Κοβάλσκι. Η ωμότητα του Στάνλεϊ δημιουργεί σύγχυση στην εύθραυστη ψυχή της Μπλανς, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική της πραγματικότητα μέσα σε μια άγρια καθημερινότητα. Όμως, η Μπλανς κρύβει κάποιο μυστικό. Εάν φανερωθεί, ο κόσμος της θα καταρρεύσει…
    Το «Λεωφορείο ο Πόθος» (A Streetcar Named Desire), σε σκηνοθεσία του Ηλία Καζάν και σε σενάριο του Τένεσι Ουίλιαμς, είναι βασισμένο στο βραβευμένο με «Πούλιτζερ» ομότιτλο θεατρικό του έργο. Η παρακμή και οι σκοτεινοί πόθοι στον αμερικάνικο Νότο, παρουσιάζονται στην μεγάλη οθόνη μέσα από μία αριστοτεχνική διασκευή ενός ζωντανού θεατρικού έργου.

    Μία θρυλική ταινία με τέσσερα κερδισμένα Όσκαρ και ακόμη οχτώ υποψηφιότητες – Α’ Γυναικείου Ρόλου στη Βίβιαν Λι, Β’ Ανδρικού Ρόλου στη Καρλ Μάλντεν, Β’ Γυναικείου Ρόλου στη Κιμ Χάντερ, Καλλιτεχνικής διεύθυνσης (σκηνικών) στους Ρίτσαρντ Ντέι και Τζορτζ Χόπκινς – αλλά και δύο βραβεία στο Φεστιβάλ της Βενετίας του 1951 για τον Ηλία Καζάν και τη Βίβιεν Λι. Μία εξαίσια μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Τένεσι Ουίλιαμς.

    Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018
    Η Τρέλα του Γεωργίου του 3ου
    22.25
    Facebook event

    σκηνοθεσία Νίκολας Χάιτνερ με τους: Νάιτζελ Χόθορν, Έλεν Μίρεν, Ίαν Χολμ, Ρούπερτ Έβερετ, Ρούπερτ Γκρέιβς

    Όσκαρ Καλύτερης σκηνογραφίας, Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερης βρετανικής ταινίας, Βραβείο Φεστιβάλ των Καννών Καλύτερης ηθοποιού για την Έλεν Μίρεν, Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερου Α’ ανδρικού ρόλου για τον Νάιτζελ Χόθορν, Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερου μακιγιάζ και κομμώσεων.

    Ένα εξαιρετικό ιστορικό δράμα του Νίκολας Χάιτνερ, με αστραφτερούς διαλόγους, πιστή ανάπλαση της εποχής και υπέροχους ερμηνευτές, είναι η ταινία «Η τρέλα του Γεωργίου του 3ου». Το 1788, ο αυταρχικός βασιλιάς της Αγγλίας Γεώργιος III, ως τότε ευτυχής σύζυγος της βασίλισσας Σαρλότ και πατέρας δεκαπέντε παιδιών, αρχίζει να κλονίζεται. Χάνει τις αποικίες της Αμερικής και η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο παράξενη. Και τότε αρχίζουν η αναταραχή και οι μηχανορραφίες στην αυλή. Ο πρωθυπουργός Πιτ βεβαιώνει το Κοινοβούλιο ότι ο βασιλιάς είναι υγιής, αλλά ο αντίπαλός του Φοξ συμμαχεί με τον ανίκανο πρίγκιπα της Ουαλίας. Ένας ιδιότυπος γιατρός, ο δόκτωρ Γουίλις, αναλαμβάνει τη θεραπεία του…

    Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018
    22.15
    Τα Καλύτερά μας Χρόνια
    Facebook event

    σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ με τους: Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ

    Βασισμένο στο σενάριο του ταλαντούχου Αrthur Laurents, σε σκηνοθεσία Sydney Pollack και παραγωγή Ray Stark, το φιλμ «Τα καλύτερά μας χρόνια» έκανε πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου 1973. Υπήρξε instant hit, προτάθηκε για έξι Όσκαρ, (μεταξύ αυτών και Α΄ρόλου για την Βarbra Streisand) και κέρδισε δύο: Πρωτότυπης Μουσικής και Τραγουδιού.

    Επιπλέον, έκανε θριαμβευτική πορεία στις αίθουσες, φέρνοντας στα ταμεία πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια, στην πρώτη του προβολή, μόνο στην Αμερική. Με τα χρόνια – και αυτό είναι το σημαντικότερο – το φιλμ απέκτησε ένα πολλαπλάσιο εκτόπισμα στην pop κουλτούρα και μια περίοπτη θέση στις λίστες των ειδικών του σινεμά, έτσι ώστε σήμερα, πλέον, να θεωρείται «μια από τις σπουδαιότερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών».

    Το θυελλώδες love story της πολιτικοποιημένης, μαχητικής Katie Morosky και του ψυχρού, γοητευτικού Αμερικανού «πρίγκηπα» Hubbell Gardiner, που διασχίζουν τρείς δεκαετίες, διαφωνώντας, καυγαδίζοντας, φλερτάροντας, χωρίζοντας, αγαπώντας, καυγαδίζοντας και πάλι, ως το θλιβερό φινάλε της σχέσης τους, συγκίνησε –κι εξακολουθεί να συγκινεί – εκατομμύρια τρυφερές καρδιές. Που κλαίνε πάντα στο τέλος για όλα εκείνα τα χαμένα, αδικαίωτα «και αν», που έμειναν λειψά…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φεστιβάλ Τσέπης 2018: Χορευτές, μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς στο Poems & Crimes

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβολές του G. Méliès και ρεσιτάλ πιάνου με συνθέσεις του G. Rossini στο ΚΠΙΣΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τρίτη (25/9)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Χαμόγελο της Τζοκόντας / Ο Μεγάλος ερωτικός στην Εθνική Λυρική Σκηνή



    ΣΧΟΛΙΑ