• City Stories

    Πέντε ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις για έξοδο το βράδυ του Σαββάτου!

    Φοίβος Δεληβοριάς- Σάττι, Φωνές


    Το ερχόμενο Σάββατο, στις 20 Ιανουαρίου 2018, πολλοί καλλιτέχνες ξεκινούν τις μουσικές τους παραστάσεις σε διάφορες αθηναϊκές μουσικές σκηνές. Αγαπημένοι ερμηνευτές και δημιουργοί, με εμπειρία στον χώρο αλλά και καινούργιοι, μας περιμένουν για να περάσουμε ένα όμορφο Σαββατόβραδο. Οι επιλογές είναι πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες: οι κυρίες του ελληνικού πενταγράμμου Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά θα συνεργαστούν επί σκηνής, ο αγαπημένος Φοίβος Δεληβοριάς θα κάνει τα “μαγικά” του παρέα με την φρέσκια Μαρίνα Σάττι και τις Fones, ο Πάνος Κατσιμίχας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με όλη την πορεία των αδερφών Κατσιμίχα, οι Χειμερινοί Κολυμβητές που μετρούν σχεδόν 40 χρόνια στη μουσική θα τραγουδήσουν στον Πειραιά και τα αδέρφια Γιώργος και Νίκος Στρατάκης θα επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά την ομορφιά της κρητικής μουσικής!

    1. Μαρία Φαραντούρη – Έλλη Πασπαλά “Τα τραγούδια κύκλους κάνουν” στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό

    Δυο σπουδαίες τραγουδίστριες με κοινή αγάπη στο ελληνικό αλλά και ξένο τραγούδι, ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια.

    Ένα μοναδικό ντουέτο με τις αισθαντικές φωνές της Μαρίας Φαραντούρη και της Έλλης Πασπαλά θα απολαύσει το αθηναϊκό κοινό στις 20 και 27 Ιανουαρίου. Ένα μουσικό ταξίδι με ελληνικούς και ξένους σταθμούς, τραγούδια που αγαπήσαμε, σιγοτραγουδήσαμε και κάποια απ΄ αυτά έγραψαν ιστορία.

    Τραγούδια από τα Νέγρικα του Λοΐζου και του Νεγρεπόντη μέχρι τη μελοποιημένη ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Θάνου Μικρούτσικου και από τις μπαλάντες του Σαββόπουλου και τα ερωτικά της Καραΐνδρου και του Κυπουργού , έως και τις μελωδικές στιγμές της Ρεμπούτσικα και του Καλαντζόπουλου δίνουν το στίγμα αυτής της μουσικής συνάντησης.

    Δεν λείπουν όμως και μεγάλα και σπουδαία τραγούδια του διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου με τζαζ αναφορές που τόσο αγαπούν και οι δυο ερμηνεύτριες. Ιδιαίτερη αναφορά και στους δυο μουσικούς, Τάκη Φαραζή στο πιάνο και David Lynch στα πνευστά που θα απογειώσουν το μουσικό ταξίδι στον χρόνο και στους ήχους.

    Πότε:
    Σάββατο 20 Ιανουαρίου
    21.00

    Πού:
    Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
    Πλατεία Καρύτση, Κέντρο Αθήνας

    Τιμή:
    Εισιτήρια από 12€

    Μαρία Φαραντούρη - Έλλη Πασπαλά "Τα τραγούδια κύκλους κάνουν"

    2. Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ένα “Flea market” με τη Μαρίνα Σάττι και τις “Fones” στο Passport Κεραμεικός

    Για τέσσερις μόνο παραστάσεις, τα Σάββατα 20 & 27 Ιανουαρίου και 3 & 10 Φεβρουαρίου, ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του δημιουργούν μιαν ατμόσφαιρα γιουσουρούμ στη σκηνή του Passport Κεραμεικός, απλώνοντας στους πάγκους τις μικρές ιστορίες που μαζεύει ο τραγουδοποιός από το ‘89 έως σήμερα και δίνοντάς τις όσο-όσο, μετά από σκληρό παζάρι με τα κενά της ζωής ανάμεσα στους δίσκους.

    Κι επειδή κάθε σωστό “flea market” οφείλει να έχει στην πραμάτεια του εξωτικά αρώματα και εντόπια ζεστασιά, ο Φοίβος Δεληβοριάς καλεί τη Μαρίνα Σάττι και τις Fones της για να μας πουν τραγούδια από όλο τον κόσμο, από τα Βαλκάνια ως την παλιά Αμερική κι από την Αραβία ως τη μεσαιωνική Γαλλία.

    Μια πολύχρωμη μουσική παράσταση με το εδώ τη ζωής μας και το αλλού όσων θα θέλαμε να ζήσουμε, απλωμένα στον ξύλινο πάγκο της λαϊκής, που στην περίπτωσή αυτή ονομάζεται πάλκο.

    Συμμετέχει η Νεφέλη Φασούλη και το θορυβώδες combo:
    Σωτήρης Ντούβας-τύμπανα
    Κωστής Χριστοδούλου-πλήκτρα
    Κώστας Παντέλης-κιθάρες
    Yoel Soto-μπάσο

    Ήχος: Γιάννης Πετρόλιας
    Artwork – video – φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής

    Πότε:
    Σάββατο 20 Ιανουαρίου
    22.30

    Πού:
    Passport Κεραμεικός – Upstairs
    Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος, Κεραμεικός​”

    Τιμή:
    Εισιτήρια από 15€

    Φοίβος Δεληβοριάς- Σάττι, Φωνές

    3. Ο Πάνος Κατσιμίχας στη Σφίγγα

    O Πάνος Κατσιμίχας, θα είναι φέτος στη Σφίγγα για 4 Σάββατα (20 -27 Ιανουαρίου και 3-10 Φεβρουαρίου), σε μια παράσταση που θα ανατρέξει όλη την πορεία των αδερφών Κατσιμίχα, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων και κομμάτια, που δεν έχει τραγουδήσει ποτέ ζωντανά όλα αυτά τα χρόνια.

    Θα τον πλαισιώσουν το γκρουπ “Βack Pages” με ένα αφιέρωμα στο Bob Dylan και ο τραγουδοποιός Δημήτρης Καρράς, που εκτός των δικών του, θα ερμηνεύσει και τραγούδια των Γιάννη Αγγελάκα, Σωκράτη Μάλαμα, Active Member κ.ά.

    Πότε:
    Σάββατο 20 Ιανουαρίου
    22.30

    Πού:
    Μουσική Σκηνή “Σφίγγα”
    Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), Εξάρχεια

    Τιμή:
    Εισιτήρια από 12€

    Ο Πάνος Κατσιμίχας στη Σφίγγα

    4. Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Κρεμλίνο

    Οι Χειμερινοί Κολυμβητές κατεβαίνουν στον Πειραιά, μετά τα Χριστούγεννα, για δύο μοναδικές εμφανίσεις στο Kremlino.

    Σάββατα 20 & 27 Ιανουαρίου, τους υποδεχόμαστε στον Πειραιά για δύο αξέχαστα live.

    Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.

    Γνωστοί για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική, sui generis συναυλία, που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά.

    Οι σπάνιες εμφανίσεις τους αποτελούν γεγονός και κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού. Και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

    Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ διανύουν αισίως την όγδοη πενταετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα, καθώς ξεκίνησαν το 1979.

    Πότε:
    Σάββατο 20 Ιανουαρίου
    22.00

    Πού:
    Μουσική Σκηνή Κρεμλίνο
    Καραΐσκου 119, Πειραιάς

    Τιμή:
    Εισιτήρια από 11€

    Χειμερινοί Κολυμβητές στο Κρεμλίνο

    5. Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στον Σταυρό του Νότου Plus

    Νίκος & Γιώργος Στρατάκης “Η απλότητα και η δεξιοτεχνία σε μια αδελφική σχέση κρητικής μουσικής”.

    Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, τα δύο αδέρφια από τη Μεγαλόνησο, κρατώντας τα δικά τους κλειδιά από την “πόρτα” της Κρητικής Μουσικής, ανεβαίνουν στην Αθήνα, τα Σάββατα 20 & 27 Ιανουαρίου, για δύο μουσικές παραστάσεις στο Σταυρού του Νότου Plus.

    Παρουσιάζουν τις προσωπικές τους μουσικές απόψεις με έναν δικό τους τρόπο και δημιουργούν σε κάθε εμφάνιση τους, μια αυθεντικής γιορτής  που, έχει στο κέντρο της την κρητική παράδοση.

    Συμμετέχουν οι μουσικοί:
    Δημήτρης Ματζαράκης // Κιθάρα
    Αλέκος Χατζάκης // Κοντραμπάσο
    Μανώλης Στρατάκης // Κρουστά
    Νίκος Χριστόπουλος // Τύμπανα
    Γιώργος Μακρής // Πνευστά
    Γιώργος Καριώτης // Ήχος

    Πότε:
    Σάββατο 20 Ιανουαρίου
    22.30

    Πού:
    Σταυρός Του Νότου – Plus
    Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος

    Τιμή:
    Εισιτήρια από 13€

    Γιώργος κ Νίκος Στρατάκης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού: Ένα τριήμερο γεμάτο κίνηση, videos και τέχνη!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έξι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σάββατο (20 Ιανουαρίου 2018)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    22ο Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά: Με ελεύθερη είσοδο και βιβλία από 1 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ