• City Stories

    Ένα εργαστήριο για τους ενήλικες που αγαπούν τις κατασκευές στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

    ΚΠΙΣΝ

    Πηγή: www.snfcc.org


    Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έχει δώσει το στίγμα του στην πόλη και αποτελεί κάθε μήνα προορισμό για πολλούς, όχι μόνο για βόλτα, αλλά και για άλλους σκοπούς, καθώς πραγματοποιεί κάθε μήνα μια σειρά από εκδηλώσεις, εργαστήρια, δραστηριότητες, δρώμενα και πολλά άλλα. Όλα τα παραπάνω σχετίζονται με διάφορους τομείς της ζωής μας, όπως είναι η τεχνολογία, η φύση, η διασκέδαση, ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας στο ετερόκλητο κοινό του την ίση ευκαιρία να τα απολαύσει.

    Τα εργαστήρια που πραγματοποιούνται απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, ενώ οι κατηγορίες τους είναι ποικίλες και ανταποκρίνονται σε όλες τις προτιμήσεις. Αν αγαπάτε τις κατασκευές, αλλά και την ιαπωνική κουλτούρα, τότε έχουμε να σας προτείνουμε ένα εργαστήριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το οποίο θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα “Εργαστήριο Origami”, τη γνωστή ιαπωνική χαρτοδιπλωτική τέχνη, που θα πραγματοποιηθεί για μία μέρα τον Μάιο και μία ακόμη τον Ιούνιο.

    Δείτε παρακάτω την περιγραφή του εργαστηρίου και τις ημέρες/ώρες που μπορείτε να το παρακολουθήσετε:

    Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠIΣΝ) διοργανώνουν αφιέρωμα στην ιαπωνική χαρτοδιπλωτική τέχνη, origami. Εισηγήτρια των εργαστηρίων θα είναι η κ. Sonoko Fujii, Οrigami Μaster, η οποία έρχεται από την Ιαπωνία και θα διδάξει στην ελληνική γλώσσα.

    Τα εργαστήρια είναι αφιερωμένα στον Ελληνο-Ιρλανδό συγγραφέα Λευκάδιο Χερν, οποίος έζησε στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα και διέδωσε τη λογοτεχνία και την παράδοση της Ιαπωνίας στη Δύση. Θα προηγηθεί εισαγωγή για τον Λευκάδιο Χερν και τα βιβλία του. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθήνα: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018”, μια διάκριση που έλαβε ο δήμος Αθηναίων από την UNESCO με διάρκεια ενός έτους, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

    Τρίτη 29 Μαΐου | 18.00-20.00 – τμήμα αρχαρίων

    Δευτέρα 4 Ιουνίου | 18.00-20.00 – τμήμα αρχαρίων

    ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΒΕ

    Μέχρι 60 συμμετοχές ανά εργαστήριο 

    Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

    Η ηλεκτρονική προεγγραφή ξεκινά στις στις 23/05 εδώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι Xylouris White στην Εθνική Λυρική Σκηνή: Ο ήχος των Ανωγείων της Κρήτης σε μια συναυλία!



    ΣΧΟΛΙΑ