• City Stories

    Ανανέωση φθινοπώρου: 4 trends στη διακόσμηση που αξίζει να ξέρετε (pics)

    • NewsRoom


    Το φθινόπωρο -ημερολογιακά τουλάχιστον- μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Λένε ότι με τη νέα σεζόν οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στις αλλαγές, οποιουδήποτε τύπου. Για παράδειγμα, είναι ωραίο να αλλάζετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, ώστε να κάνετε τη μετάβαση προς αυτή την εποχή του χρόνου ακόμη πιο εύκολη. Να φέρετε, με λίγα λόγια, φρέσκο αέρα στον αγαπημένο σας χώρο.

    Άλλωστε, είναι η εποχή της αναδιοργάνωσης, που όλοι μπαίνουν σε πρόγραμμα, προκειμένου να ανανεώσουν τον εαυτό τους και φυσικά το σπίτι τους. Οι παρακάτω, ολόφρεσκες και πολύ ενδιαφέρουσες fall τάσεις στη διακόσμηση για το φθινόπωρο θα γίνουν οι αγαπημένες σας και θα μπουν αμέσως στην επόμενη home wishlist σας.

    1. Μπλε καναπέδες

    Οι καμπύλωτοί καναπέδες και τα velvet έπιπλα ήταν μεγάλη τάση στη διακόσμηση και στο παρελθόν, αλλά αυτό το φθινόπωρο φαίνεται ότι δε θα αρκεστούν μόνο στο ύφασμα, αλλά και σ’ ένα ιδιαίτερο χρώμα που θα ανανεώσει όλο το σαλόνι σας: το μπλε. Ακόμη κι αν έχετε ένα ουδέτερο σαλόνι με γήινα χρώματα ή μινιμαλιστικό ύφος, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε μία pop διάθεση είναι να προτιμήσετε έναν καναπέ ή πολυθρόνα σε μια τέτοια απόχρωση. Αμέσως θα δείτε τον χώρο σας να αλλάζει και ταυτόχρονα θα «σπάσετε» τη μονοτονία.

    2. Μάρμαρο


    Σύμφωνα με τα σπουδαιότερα sites διακόσμησης και τους διασημότερους interior designers, το μαρμάρινο εφέ που το είδαμε σε ένα σωρό εκδοχές διακοσμητικών και αξεσουάρ για το σπίτι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο και αυτό το φθινόπωρο και επανέρχεται πιο κομψό και όμορφο από ποτέ. Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη φορά θα δείτε και νέες χρωματικές εκδοχές με μοτίβα σε καφέ, μοβ και πράσινους τόνους, για ένα πιο in-fashion και εκκεντρικό αποτέλεσμα. Τοποθετήστε αντικείμενα με αυτό το pattern σε όποιο χώρο του σπιτιού εσείς επιθυμείτε ή ντύστε επιφάνειες επίπλων με αυτό το σχέδιο, ώστε να δημιουργήσετε παράλληλα και το τέλειο Instagram background.

    3. The sepia effect

    Τα φθινοπωρινά χρώματα για το 2018 είναι το καστανό, η ώχρα και το beige, αλλά και το σέπια, το οποίο πολλοί ίσως ξέρετε από τις εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών. Αυτό το σκονισμένο χρώμα, που θυμίζει κανέλα, κάτι ανάμεσα σε καφέ και πορτοκαλί, εμφανίζεται στις τρέχουσες συλλογές πολλών οίκων διακόσμησης και design. Για παράδειγμα, προμηθευτείτε σεντόνια σε τέτοιο χρώμα, για να «ντύσετε» το κρεβάτι σας ή μαξιλάρια για τους καναπέδες σας σε camel αποχρώσεις. Plus, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κλασικά βάζα σας και να δώσετε ένα vintage ύφος στον χώρο σας με sepia items.

    4. Υπερμεγέθη φυτά


    Όταν πρόκειται για φυτά στο interior design, η νέα τάση τα θέλει oversized. Εκτός από πράσινα, επιλέξτε και ξερά κλαδιά μεγάλου μεγέθους -που θα δέσετε με ένα σπάγκο- και θα θυμίζουν περισσότερο φθινόπωρο. Δηλαδή, μπορείτε να γεμίσετε με αυτά άδειες γωνιές του σπιτιού σας, που σας φαίνονται αδιάφορες. Επιπλέον, μία άλλη ιδέα είναι να βγάλετε τα πράσινα φυτά από τις κλασικές τους γλάστρες και να τα φυτέψετε σε ψάθινες, που θυμίζουν τσάντες, ένα υλικό που υπήρξε μεγάλο trend το καλοκαίρι και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην επικαιρότητα και το φθινόπωρο. Τέλος, μη φοβηθείτε να τα βάλετε και στο υπνοδωμάτιό σας επιλέγοντας bronzed pots για πιο λαμπερό αποτέλεσμα ή απλώς να τα τοποθετήσετε πάνω σε στοίβες περιοδικών για μία πιο fashionable διάθεση.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γνωρίστε το γοητευτικό loft της Leandra Medine στο Manhattan (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ένα πανέμορφο και εντυπωσιακό εξοχικό σε βραχώδες τοπίο στη Μύκονο (10 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στους πρόποδες του Παρνασσού μια μικρή κατοικία αναβιώνει ιστορίες δεκαετιών (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ