• Business

    Tesla: Γιατί επιβραβεύουν με 2,6 δισ. δολάρια τον Elon Musk

    • NewsRoom
    Elon Musk: Πώς κέρδισε 36 δισ. δολάρια σε μία ημέρα - Ένα τρισ. δολάρια η αξία της Tesla

    Έλον Μασκ


    Η Tesla, θέλοντας να παραμείνει ο Elon Musk στα ηνία της για την επόμενη δεκαετία, αποφάσισε να επιβραβεύσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της προκειμένου να σιγουρέψει την παρουσία του στην εταιρεία. Οι μέτοχοι της Tesla ετοιμάζονται να απονείμουν στον σημαντικό γι’ αυτούς άνδρα ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης για την προσφορά του. Η σημαντική σύσκεψη για την έγκριση της απόφασης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου.

    Οι δύο από τους μεγαλύτερους μετόχους της Tesla, οι Baillie Gifford & Co. και T. Rowe Price Group Inc., κατέχουν το 14% των μετοχών της εταιρείας κι αποφάσισαν να δώσουν στον Musk 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές. Και οι δύο δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ του πακέτου σε ειδική σύσκεψη το πρωί της 21ης Μαρτίου.

    Η επιβράβευση του Musk, με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, θα πραγματοποιηθεί πλήρως μόνο εάν η εταιρεία πετύχει κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Elon Musk
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla

    «Όταν γίνει αυτό, ο Elon πρέπει να παραμείνει ως Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ή να υπηρετήσει ως Πρόεδρος και Διευθυντής Προϊόντων, σε κάθε περίπτωση θα έχει την ηγεσία», ανέφερε η Tesla σε δελτίο τύπου. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο Elon θα παραμείνει και θα τον χρησιμοποιήσει η Tesla για την μεγαλύτερη ανάπτυξή της», υποστηρίζει η T. Rowe Price.

    Από την άλλη πλευρά, η Glass Lewis & Co., που επίσης είναι κάτοχος μετοχών της Tesla, δήλωσε ότι απέρριψε το συγκεκριμένο σχέδιο, θεωρώντας ότι είναι υπερβολικά δαπανηρό. Κατά ψήφισε και ο αδερφός του Elon Musk, Kimbal Musk εντυπωσιάζοντας για αυτήν του την κίνηση την κοινή γνώμη.

    Ο Musk, ο οποίος κατέχει το 20% των μετοχών της Tesla είναι αυτή τη στιγμή είναι ο 72ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φεύγει για τη Ρωσία η οικογένεια Σαββίδη-Το «τολμηρό» μήνυμα πριν την αποχώρηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα υπηρεσία των Zara υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που ψωνίζετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι για την SIXT. Που θα κριθεί το παιχνίδι



    ΣΧΟΛΙΑ