• Ναυτιλία

    Β. Βαρδινογιάννης: Τρία πλοία σε ένα μήνα για την Avin International

    Βαρδής Βαρδινογιάννης

    Βαρδής Βαρδινογιάννης


    Το τρίτο πλοίο μέσα σε διάστημα ενός μηνός απέκτησε η ναυτιλιακή Avin International, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, διευρύνοντας περαιτέρω το στόλο των δεξανόπλοιων που διαθέτει.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία εξαγόρασε ένα ακόμη πλοίο της χρεοκοπημένης Toisa. Πρόκειται για το United Kalavryta (κατασκευής 2005), χωρητικότητας 159,000-dwt, το οποίο σύμφωνα με ναυλομεσίτες κόστισε 17,8 εκατ. δολ.

    Το συγκεκριμένο πλοίο είναι προγραμματισμένο να περάσει ειδική επιθεώρηση το Φεβρουάριο 2020.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα,  η Eurotankers, του εφοπλιστή Ηλία Γκότση, εξαγόρασε το αδελφό τάνκερ, United Leadership (κατασκευής 2005 στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries), χωρητικότητας 159,000-dwt. Η τιμή εξαγοράς εκτιμάται στα 18,2 εκατ. δολ.

    Με την κίνηση αυτή η Avin International αποκτά συνολικά τρία πλοία της Toisa -η Clarksons έχει αναλάβει να πουλήσει τα φορτηγά πλοία και τα τάνκερ του στόλου της χρεοκοπημένης ναυτιλιακής- καθώς στις αρχές του Μαΐου 2018, εξαγόρασε το χωρητικότητας 112.700-dwt, United Journey (κατασκευής 2010) και το United Seas (κατασκευής 2008).

    Αν και το τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό, στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι για το United Journey η ελληνική εταιρία κατέβαλε 26,1 εκατ. δολ. και για το aframax United Seas 18,5 εκατ. δολ.

    Σύμφωνα με την Clarksons η Avin International κατέχει 34 τάνκερ και δύο φορτηγά πλοία.

    Βαρδής Βαρδινογιάννης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλ. Προκοπάκης (Probunkers): Το νέο project για ανεφοδιασμό των πλοίων με LNG. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Νέα παραγγελία πλοίων για την ΤΕΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Γ. Αγγελικούσης διεκδικεί το πρώτο project FSRU στην Αυστραλία



    ΣΧΟΛΙΑ