• Ναυτιλία

    Ο Γ. Αγγελικούσης, η καταριανή Nakilat και η αποδοτική συνεργασία

    Αγγελικούσης

    Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής Maran Gas Maritime


    H ναυτιλιακή Nakilat με έδρα το Κατάρ ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 13% στο πρώτο τρίμηνο του 2018, με τη διοίκηση της να κάνει αναφορά στο σημαντικό ρόλο της συνεργασίας της με τον Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων της.

    Ειδικότερα, η εταιρία που κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στη μεταφορά ενέργειας, ανακοίνωσε ότι στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018, τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 217 εκατ. δολ. έναντι 191,4 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

    Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, η Nakilat ανέπτυξε επιτυχώς τα στρατηγικά σχέδια της για τη διατήρηση της στην κορυφή του κλάδου μεταφοράς LNG παγκοσμίως, καθώς και τη συνέχιση του καθοριστικού ρόλου που διαδραματίζει στην αλυσίδα εφοδιασμού LNG του Κατάρ.

    Στην ανακοίνωση της η ναυτιλιακή επισημαίνει ότι κατόθρωσε να καταγράψει θετικά αποτελέσματα μέσω του εξορθολογισμού των λειτουργικών της εξόδων, της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της αλλά και μέσω της ανάπτυξης του διεθνούς χαρτοφυλακίου της, μετά από την πρόσφατη επεκτατική κίνηση της κοινοπραξίας που έχει δημιουργήσει με τη Maran Gas του Γιάννη Αγγελικούση, με την απόκτηση δύο νέων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

    Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία Maran Nakilat Co. Ltd., που δημιουργήθηκε το 2005, ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τέσσερα πλοία, τα οποία το 2015 αυξήθηκαν σε 13. Μετά την τελευταία κίνηση που έγινε γνωστή στις αρχές Μαρτίου 2018,  ο κοινός στόλος των δύο ναυτιλιακών αποτελείται πλέον από 15 πλοία.

    Οι δύο καινούργιες προσθήκες είναι τα πλοία Woodside Rogers και Woodside Goode, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μοντέρνα τεχνολογία και έχουν κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co (DSME).

    Παράλληλα, τα δύο πλοία, με χωρητικότητα 159.800 cbm έκαστο, έχουν ναυλωθεί για μακροχρόνιο χρονικό διάστημα και είναι εξοπλισμένα με μοντέλα πρόωσης Dual-Fuel Diesel-Electric (DFDE).

    Γ. Αγγελικούσης Πρόεδρος Maran Gas (δεξιά), Abdullah Al Sulaiti, Διευθύνων Σύμβουλος Nakilat (αριστερά)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ενercore: Ποιες είναι οι δύο ναυτιλιακές που ξεχωρίζει από τον κλάδο των τάνκερ (η μία ελληνική)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεώριο Σύρου: Τι απαντά η Onex για τη βύθιση της δεξαμενής–Αιχμές για «άσπονδους φίλους»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Παππάς: Στην κορυφή της Wall Street η Star Bulk μετά το mega-deal με τα 16 πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ