• Business

    Σε μεγάλο όμιλο καλλυντικών το ακίνητο της ΑΤΤΙΚΑΤ στον Αυλώνα


    Σε πλειστηριασμούς βγαίνουν ένα – ένα τα «απομεινάρια» της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ και του Παναγιώτη Πανούση, του άλλοτε κραταιού κατασκευαστή που πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’90. Tα περισσότερα όμως, από αυτά συνοδεύονται από «βάρη» με πολλούς να διεκδικούν μερίδιο για οφειλές της ATTIKAT.

    Xαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αγροτεμάχιο στον Aυλώνα για το οποίο πέρυσι τον Δεκέμβριο αποφασίστηκε ο πλειστηριασμός του, το οποίο είναι γεμάτο υποθήκες σε τράπεζα, αλλά και για χρέη προς το Δημόσιο και συγκεκριμένα Tαμεία και Eφορίες. Tο ποσό στο οποίο είχε εκτιμηθεί το εν λόγω ακίνητο, έφτανε τα 1,97 εκατ. ευρώ.

    Και ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον, πριν από λίγες ημέρες βγήκε  σε πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι για το ακίνητο 60 στρεμμάτων πλειοδότησε μεγάλος ελληνικός όμιλος με έντονη παρουσία στο εξωτερικό που δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών και των προϊόντων προσωπικής φροντίδας.

    Πρόκειται για άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός σχεδίου και εκτός ζώνης, αγροτεμάχιο που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο Ντρασέζα στον Αυλώνα του Δήμου Ωρωπού. Διαθέτει διώροφη αγροτική κατοικία (με επιφάνεια περίπου 272 τ.μ.) και δημοπρατήθηκε με τιμή εκκίνησης περίπου 2 εκατ. ευρώ.

    H κατασκευαστική εταιρία που στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει και στο project αξιοποίησης του ακινήτου του Iδρύματος Eρρίκος Nτυνάν επί της Λεωφόρου Mεσογείων αλλά και σε άλλα σημαντικά έργα, βρέθηκε την περίοδο της κρίσης μεταξύ σφύρας και άκμονος και τελικά οδηγήθηκε στη χρεοκοπία. Λύγισε υπό το βάρος ζημιών και υψηλών χρεών ενώ πλήγμα είχε αποτελέσει και η σύλληψη του Παναγιώτη Πανούση για χρέη προς το Δημόσιο το 2011.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε πλειστηριασμό το ακριβότερο σπίτι της Αθήνας για 35 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρέη και συνωμοσίες κλείνουν το διασημότερο κτήμα της Αττικής. Το Νάσιουτζικ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μίλτος Καμπουρίδης: Γιατί η Τζια είναι η ύστατη ευκαιρία για το golden boy του real estate

    .

     



    ΣΧΟΛΙΑ