• Business

    Νέο χτύπημα για την εφοπλιστική οικογένεια: Πωλήθηκε η πολυτελής Porsche της Αλκμήνης Αγούδημου

    Αγουδημος-Γερασιμος

    Γεράσιμος Αγούδημος


    Κάποτε η εφοπλιστική οικογένεια μεσουρανούσε στις ελληνικές θάλασσες με τα πλοία της να έχουν αναλάβει τα νησιά της άγονης γραμμής. Σήμερα το ελληνικό δημόσιο και οι τράπεζες εκποιούν συνεχώς τα περιουσιακά της στοιχεία. Όμως οι παράνομες επιδοτήσεις, η επικινδυνότητα των πλοίων και τα χρέη εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, ανάγκασαν τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ναυτιλίας καπετάν Μάκη Αγούδημο να τα αφήσει όλα και να πάει με την οικογένειά του μόνιμα στο Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου και άφησε πρόσφατα την τελευταία του πνοή.

    Οι απόγονοί του όμως εξακολουθούν να δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο βλέποντας την αυτοκρατορία τους να βουλιάζει. Έτσι η οικογένεια μετά τα ακίνητα που έχασε στη Γλυφάδα λόγω χρεών προς τις τράπεζες χθες απώλεσε και την πολυτελή Porsche που άνηκε στην κόρη του εκλιπόντος εφοπλιστή Αλκμήνη Αγούδημου. Επρόκειτο για μια λευκή Porsche 911 Carrera με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2007 η οποία βρήκε σε πλειστηριασμό από την Alpha Bank και είχε εκτιμηθεί έναντι 15.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς 10.000 ευρώ. Τελικά «χτυπήθηκε» χθες σε πλειστηριασμό, από εταιρεία εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προς 48.000 ευρώ.

    Η τράπεζα βγάζει στο σφυρί και ένα ακόμη αυτοκίνητο μάρκας Daimler Chrysler, με ημερομηνία πρώτης άδειας το έτος 2000, του οποίου η κυριότητα ανήκει κατά 50% εξ αδιαιρέτου στην Αλκ. Αγούδημου. Έχει εκτιμηθεί προς 1.500 ευρώ και εκπλειστηριάζεται προς 1.000 ευρώ.

    Τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν για οφειλή, ύψους 5,4 εκατ. ευρώ, και βρέθηκαν, χωρίς πινακίδες, στον υπόγειο χώρο στάθμευσης 770 τ.μ. κτηρίου στη Γλυφάδα του οποίου το δικαίωμα επικαρπίας και ψιλής κυριότητας διέθεταν μέχρι πρότινος η σύζυγος του Γ. Αγούδημου Ανθή-Μαρίνα και η κόρη του Αλκμήνη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Τέλος εποχής» για Αγούδημο: Η οικογένεια έχασε τα ακίνητα στη Γλυφάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καπετάν Μάκης Αγούδημος: Και μετά το τέλος του, πλειστηριασμός για χρέη



    ΣΧΟΛΙΑ