• LIFE&STYLE

    Δήμητρα Μπιθαρά-Κυριακού: Ποια είναι η επιχειρηματίας που θα αναζητήσει 20 εκ. ευρώ από τις αγορές

    μπιθαρά-κυριακού

    Ο Θοδωρής Κυριακού με τη σύζυγό του, Δήμητρα Μπιθαρά


    Ο Θοδωρής Κυριακού υπήρξε περιζήτητος γαμπρός, στόχος και ευσεβής πόθος για διάφορες φιλόδοξες ωραίες της τηλεόρασης κυρίως και της νυχτερινής λάμψης. Ο ίδιος, πολύ εργατικός και φυσικά καλομεγαλομένος, δεν έδωσε δικαιώματα για οποιοδήποτε σχόλιο ή κακόηθες κουτσομπολιό για την προσωπική του ζωή, αγνοώντας τόσο τις γυναίκες «χρυσοθήρες» όσο και τις «καλλονές – τρόπαιο» και, προφανώς, και τις χαϊδεμένες, πριγκίπισσες κόρες καλών οικογενειών που αγνοούν τι σημαίνει ουρά στο σούπερ μαρκετ, αλλά και ένσημο ή ΤΕΒΕ! Η πολύχρονη σχέση του με την Δήμητρα Μπιθαρά έγινε γάμος χωρίς φανφάρες και προκλήσεις, νεανικός και απλός, αλλά και οικογένεια, με την απόκτηση του μωρού τους, χωρίς επιδειξιομανίες.

    Όσοι γνωρίζουν το ζευγάρι, μιλούν για το ζευγάρι υπόδειγμα της νέας γενιάς των επιχειρηματιών που επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους, σέβονται τις δυσκολίες της καθημερινότητας των συνανθρώπων τους, δεν προκαλούν με αναρτήσεις της τρυφηλής ζωής τους στα social media, τα ταξίδια και τα ψώνια τους, αλλά δουλεύουν με μια συνολική και ομαδική κοσμοθεωρία.

    Η χαμηλών τόνων κυρία Δήμητρα Μπιθαρά – Κυριακού θεωρείται το υπόδειγμα αυτής της νέα γενιάς, λοιπόν, επιχειρηματιών που έχουν άποψη για την οικολογία, την πολιτική, την τέχνη και υποχρέωση συμμετοχής στα κοινά και στην βελτίωση της ζωής για όλους.

    Και ποια να είναι αυτή η νέα, κανονική γυναίκα, που δε συχνάζει σε κοσμικές ελαφρότητες και δε σπαταλιέται σε ανούσιες επιδείξεις; Ο κ. Γιώργος Μπιθαράς και η αδελφή του κ. Δήμητρα Μπιθαρά τον τελευταίο καιρό ηγούνται της BSB η οποία σχεδιάζει να αντλήσει μέσω των αγορών με την έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους 20 εκατ. ευρώ. H BSB που έχει πάρει το όνομά της από το ζεύγος των Κορίνθιων επιχειρηματιών Βασίλη και Σοφίας Μπιθαρά. Η εταιρία κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της γυναικείας ένδυσης, με 120 καταστήματα αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου έχει παρουσία σε 18 χώρες . Διαθέτει επίσης κι ένα δίκτυο με 300 συνεργαζόμενα καταστήματα, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Τα τελευταία χρόνια η «σκυτάλη» της εταιρίας έχει περάσει στα παιδιά του επιχειρηματικού ζεύγους. Το Γιώργο Μπιθαρά την αδελφή του Δήμητρα.

    μπιθαρά-κυριακού
    Ο Θοδωρής Κυριακού με τη σύζυγό του, Δήμητρα Μπιθαρά

    Δήμητρα που αγαπά το θέατρο και τα βιβλία

    Η καστανόξανθη, ψηλή γυναίκα με το έντονο μπλε βλέμμα, δεν αγαπά το πολύ μακιγιάζ, ούτε τις σινιέ τουαλέτες, αλλά τα τζιν και τα σνίκερ.

    Είναι η Δήμητρα, ή Ντέμη κάποτε χαϊδευτικά, παρ’ ότι δεν δείχνει να αγαπά το υποκοριστικό της, η κόρη του επιχειρηματικού ζευγαριού Βασίλη και Σοφίας Μπιθαρά που δημιούργησαν εταιρία ενδυμάτων τη δεκαετία του ’80 και τη βάφτισαν με τα αρχικά του ως BSB.

    Από παιδί ακόμα αγαπούσε το σχέδιο, τη μόδα, το θέατρο, το διάβασμα, το να βλέπει ταινίες, τα αδέσποτα, τις μεγάλες βόλτες στο κέντρο της Αθήνας!

    Έχει μεγάλη αδυναμία στον αδελφό της, τον δυναμικό επιχειρηματία Γιώργο, ο οποίος μάλιστα της είχε χαρίσει το σκυλάκι της, τον Μούργο, που το ‘χε βρει, κουταβάκι, στο δρόμο.

    Η Δήμητρα τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, έφυγε για την Αγγλία, όπου σπούδασε και πήρε το πρώτο της μεταπτυχιακό και το bachelor degree της σε Οικονομικά και Μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

    Μπιθαρά
    Δήμητρα Μπιθαρά

    Έκανε το μεταπτυχιακό της στο Fashion Marketing κερδίζοντας υποτροφία στο “Parsons The New School for Design” στη Νέα Υόρκη, από όπου αποφοίτησε τον Μάιο του 2009.

    Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, αν και ανέλαβε αμέσως ευθύνες στην οικογενειακή επιχείρηση και, ήδη, από το 2010 είναι η μάρκετινγκ μάνατζερ της BSB, λόγω της αγάπης της στην υποκριτική, έκανε αξιοσημείωτες συμμετοχές, χωρίς όμως επαγγελματικές βλέψεις ή προβολή ιδιαίτερη αυτής της πλευράς της, παρ’ ότι θα μπορούσε άνετα να επιβάλλει κάθε της θέληση για καθιέρωση.

    Έκανε στο σινεμά, μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, το «Μια Φορά και Ένα Μωρό», εντυπωσίασε στο βίντεο κλιπ των Onirama «Ε, και…» και έζησε την εμπειρία της μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής, κάνοντας ένα πέρασμα από το «Σειρήνες στο Αιγαίο».

    Όσες φορές τα μέσα την έχουν συναντήσει σε δημόσιες εμφανίσεις, αυτές δεν είναι ούτε στη Μύκονο, ούτε στο Κολωνάκι, στην Αράχωβα και στα κατά καιρούς κοσμικά στέκια, αλλά στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο, σε ιδιαίτερης οπτικής παραστάσεις.

    Δήμητρα Μπιθαρά και Θοδωρής Κυριακού
    Δήμητρα Μπιθαρά και Θοδωρής Κυριακού

    Ο αγαπημένος αδελφός της, ο Γιώργος

    Ο νεότατος και ωραίος Γιώργος Μπιθαράς, ο αδελφός της Δήμητρας, με την οποία είναι αχώριστοι και πολύ δεμένοι, είναι πλέον ο αντιπρόεδρος του ομίλου B & F ΑΒΕΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ, με εμπειρία και γνώση 37 ετών, αποτελούμενος, πλέον, από δύο αλυσίδες καταστημάτων, τις BSB και Lynne.

    Δραστήριος και κινητικός, ο Γιώργος Μπιθαράς ταξιδεύει συνεχώς στις 19 χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία και που ανάμεσά τους φιγουράρουν και η Ιταλία με τη Γαλλία, αλλά και η Ισπανία και η Γερμανία που είναι μητροπόλεις της παγκόσμιας μόδας.

    Ο όμιλος με 900 εργαζομένους σημειώνει συνεχώς αυξήσεις ανάπτυξης και κερδοφορίας, που επενδύονται μέσα στην εταιρεία, στο ανθρώπινο δυναμικό της. Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο, ο Γιώργος Μπιθαράς παρέλαβε το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΒΕΑ 2017» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την Αύξηση στην Απασχόληση.

    Συγκινημένος σε εκείνη την τελετή, ο νεαρός επιχειρηματίας μίλησε για την αφοσίωση, τις επενδύσεις και το όραμα του ομίλου για εξωστρέφεια, ενώ αφιέρωσε το βραβείο στο ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου.

    Ο Γιώργος, όμως, λόγω της ικανότητάς του στις επιχειρήσεις, αλλά και της ανδροπρεπούς του γοητείας, απασχολεί συχνά τις life style, κοσμικές στήλες, μιας και διάφορες κυρίες της μόδας και της τηλεόρασης επιθυμούν την παρέα του και διοχετεύουν φήμες περί σχέσεων στον Τύπο.

    Να σημειωθεί εδώ πως, παρ’ ότι η οικογένεια διατηρούσε μία από τις πλέον καλαίσθητες και κομψές κατοικίες στην Μύκονο, στον Άγιο Λάζαρο, κανείς τους δεν επιδίωξε την προβολή και προτιμούσαν να περνούν απαρατήρητοι τα καλοκαιριά τους.

    Η βίλα τελικά πουλήθηκε μόλις πέρσι το καλοκαίρι, στο ζεύγος των πάμπλουτων Λιβανέζων Ταουφίκ και Χάλα Χούρι, που είχαν λατρέψει την αισθητική, την απλότητα μαζί με την άνεση και την τέλεια θέα του, για 1,2 εκατ. ευρώ.

    Ο Γιώργος Μπιθαράς είναι παιδικός φίλος της Σοφίας Καρβέλα και έχει γίνει νονός στο πρώτο της παιδί, τον Νίκο.

    Μπιθαρά
    Γιώργος και Δήμητρα Μπιθαρά

    Άγνωστη σχέση, διακριτική εγκυμοσύνη

    Η Δήμητρα με τον Θοδωρή Κυριακού ήταν για πολλά χρόνια ζευγάρι, χωρίς αυτό να ‘χει γίνει γνωστό, ούτε να διαρρέουν λεπτομέρειες, τάχα μου, τυχαία, στον Τύπο για τη σχέση τους.

    Ζουν στην Δροσιά, απλά σαν όλα τα νεαρά ζευγάρια που εργάζονται πολύ, και πλημμύρισαν ευτυχία όταν απέκτησαν το κοριτσάκι τους, την Άννα, με το όνομα της μητέρας του Θοδωρή.

    Ο Θοδωρής Κυριακού, με βαριά κληρονομιά, οικογενειακή, που έχει καταγωγή απ’ τις μεγάλες οικογένειας της Ύδρας και του Πόρου και τους πρωθυπουργούς Δημήτριο Βούλγαρη και Αλέξανδρο Κορυζή -ναι, είναι αυτός που αυτοκτόνησε το 1941 με την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα- ανήκοντας σε μια ναυτιλιακή οικογένεια με παράδοση απ’ το 1852, προτίμησε πάντα να μην απασχολεί με την προσωπική του ζωή, αλλά με τη δουλειά του και δραστηριοποιήθηκε στην τηλεόραση, αφού πήρε τα ηνία του ΑΝΤ1 από τα χέρια του πατέρα του, του θρυλικού Μίνωα Κυριακού, φέρνοντας στο κανάλι επιτυχίες, πρωτοπορίες και διακρίσεις, ενώ το καθιέρωσε ως το μεγαλύτερο της χώρας.

    Με αυτές τις αρχές ζωής και ένα αξιακό σύστημα παλιού ευπατρίδη, πάρα την μοντέρνα οπτική του, δεν επέτρεψε να διαρρεύσει καμία λεπτομέρεια, αλλά ούτε και φωτογραφία από τον γάμο του και την βάφτιση του παιδιού του, στο εξοχικό της οικογένειάς του στον Άγιο Αιμιλιανό.

    Μπιθαρά
    Σοφία και Βασίλης Μπιθαράς

    Γάμος και βάφτιση: Η τελευταία χαρά του Μίνωα Κυριακού

    Τον περασμένο Ιούλιο, λίγοι φίλοι και συγγενείς, που είχαν ενημερωθεί μόλις δύο εβδομάδες πριν, τηλεφωνικά, συγκεντρώθηκαν στο σπίτι της οικογενείας Κυριακού, στο Πόρτο Χέλι, για να γιορτάσουν τον γάμο της Δήμητρας και το Θοδωρή, αλλά και την βάφτιση της Άννας τους.

    Συγκινημένος, με διαύγεια του λαμπερού του πνεύματος, ήταν εκεί, οικοδεσπότης και ευτυχισμένος πατέρας και παππούς, ο Μίνωας Κυριακού, με πολλά προβλήματα ήδη, υγείας, αλλά φανερά ευτυχισμένος.

    Αμέσως σχεδόν μετρά την τέλεση των μυστηρίων, λες και αυτά περίμενε, για να φύγει ήσυχος και ευτυχής, ο ισχυρός άνδρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, όπου και τελείωσε τη ζωή του, με τελευταίες εικόνες τη συνέχειά του, την αγάπη και την ευημερία της οικογένειάς του.

    Κυριακού
    Μίνως Κυριακού (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Γράφτηκαν πολλά, τότε, για «τραγωδίες» και τα συναφή, αλλά ποιος μπορεί να σκεφτεί πιο ευτυχισμένο τέλος, σα δώρο απ’ το θείο, απ’ το να φεύγει ένας γονιός, σαν τον Μίνωα Κυριακού, έχοντας δει και τα τρία του παιδιά παντρεμένα κι ευτυχισμένα, εν τω μέσω διπλής χαράς και γιορτής, έχοντας δίπλα του όλους εκείνους που λάτρεψε και τον λάτρεψαν;

    Καμία ευλογία δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή και το φιλί στο απαλό μωρουδίστικο δέρμα της Άννας, της τελευταίας του, πολύτιμης εγγονής.

    Αυτό ήταν ίσως το σημαντικότερο δώρο της Δήμητρας στη νέα της οικογένεια, η ίδια η ζωή!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Βαρδινογιάννης, Περιστέρης και… ΑΕΚ παίρνουν σειρά για εταιρικά ομόλογα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Αγγλούπας, το… Survivor και η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας της Γωγώς Φαρμάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όταν πέφτει η αυλαία: Αγαγιώτου, Νοταρά, Ταϋγέτη: Οι θεατρίνες που υπέφεραν πολύ!



    ΣΧΟΛΙΑ