• Business

    Σάλος στη Βρετανία: Γιατί η HSBC βάζει λουκέτο σε 117 καταστήματά της

    HSBC

    HSBC


    Το κλείσιμο πάνω από εκατό καταστημάτων προχωρά η HSBC στη Βρετανία, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους, προχωρώντας στην περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

    Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της HSBC εντός του 2017 θα προχωρήσει σε 117 καταστήματα και θα προχωρήσει στην περικοπή 380 θέσεων εργασίας στη Βρετανία σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

    Στην τελική φάση της μείωσης του δικτύου καταστημάτων της HSBC, θα καταργηθούν επιπλέον 180 θέσεις εργασίας, σηματοδοτώντας το τέλος του προγράμματος αναδιάρθρωσης στη Βρετανία.

    Εκτός αυτού, η τράπεζα είπε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή επιπλέον 200 θέσεων στον τομέα τεχνολογίας της πληροφορίας, οι οποίες μεταφέρονται στην Ινδία, την Κίνα και την Πολωνία, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να εκτελούν τα ίδια καθήκοντα με χαμηλότερο μισθό.

    Οι περικοπές εξόργισαν τα εργατικά συνδικάτα.

    «Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για εκατοντάδες υπαλλήλους της HSBC», σχολίασε η Ντομινίκ Χουκ, από το συνδικάτο Unite. «Το Unite ανησυχεί πολύ ότι αυτό το μεγάλο πρόγραμμα κλεισίματος καταστημάτων θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για το προσωπικό αλλά και για τους πιστούς πελάτες της HSBC».

    Η HSBC είπε ότι ο αριθμός των πελατών που προσέρχονται στα καταστήματα για τις συναλλαγές τους έχει μειωθεί κατά περίπου 40% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός όσων κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Goldman Sachs: Ήρθε η ώρα των ευρωπαϊκών μετοχών!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DuPont: Στο α΄εξάμηνο του 2017 θα ολοκληρωθεί το deal με τη Dow Chemical

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Johnson & Johnson: Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις δ΄ τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ