• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πετρέλαιο: Ετοιμαστείτε για «πτήση» ακόμη και στα 80 δολάρια/βαρέλι, προειδοποιεί η JPMorgan

    • Bloomberg
    πετρέλαιο


    Η τιμή του πετρελαίου, η οποία κινείται ήδη στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών και πλέον ετών, είναι πιθανό να ετοιμάζεται για νέο άλμα. Και για την JPMorgan Chase & Co. ό,τι επενδυτικό προϊόν έχει σχέση με το αργό πετρέλαιο αρχίζει να φαίνεται πλέον ελκυστικό.

    Η τιμή του πετρελαίου Brent μπορεί να «πιάσει» τα 80 δολάρια/βαρέλι αν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις στο Ιράν και καθώς οι δυτικές δυνάμεις λαμβάνουν ενεργό ρόλο στον εμφύλιο που μαίνεται στη Συρία, υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι στρατηγικής της JPMorgan. Και παρ’ όλο που η κατάσταση αυτή σε άλλες περιπτώσεις θα έμοιαζε μάλλον αρνητική για επενδύσεις σε κυκλικά assets, η πρόσφατη ευνοϊκή για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ κάνει πραγματική ευκαιρία την επένδυση σε επενδυτικά προϊόντα που συνδέονται με το πετρέλαιο, υποστηρίζουν.

    Ευκαιρία οι επενδύσεις στην ενέργεια

    Η JPMorgan Chase δεν είναι η μοναδική που υποστηρίζει ότι είναι μια καλή εποχή για να επενδύσει κανείς στο πετρέλαιο και σε μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Την ίδια άποψη συμμερίζονται επίσης ο υπεύθυνος στρατηγικής της Morgan Stanley Andrew Sheets, όπως και ο Brian Barish της Cambiar Investors και ο James Paulsen της Leuthold Weeden Capital Management. Δεν είναι τυχαίο ότι οι καθαρές «bullish» θέσεις σε futures του Brent, που προβλέπουν άνοδο της τιμής του, έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ την εβδομάδα που έκλεισε στις 10 Απριλίου.

    Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan στοιχηματίζουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα για τρεις με έξι μήνες, μέχρι να υπάρξει απάντηση από τους Αμερικανούς παραγωγούς.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που το Brent βρέθηκε στα 80 δολάρια/βαρέλι ήταν τον Νοέμβριο του 2014.



    ΣΧΟΛΙΑ