• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Noma: Ανοίγει και πάλι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου (video)

    • Bloomberg

    Ο Rene Redzepi, chef and co-owner του Noma, στην Κουζινα του


    Το Noma, τα είχε όλα: τέσσερις φορές κάτοχος του τίτλου του Καλύτερου Εστιατορίου του Κόσμου, δύο αστέρια Michelin, ήταν ένας προορισμός για δείπνα από όλο τον κόσμο, είχε κερδίσει φήμη, αναγνώριση. Και ο σεφ Rene Redzepi το έκλεισε τον περασμένο Φεβρουάριο! Βέβαια, δεν το έκλεισε τελείως. Απλώς το μετακίνησε περίπου ένα μίλι κάτω από το δρόμο, σε μια νέα περιοχή της Κοπεγχάγης, αλλά αυτή η μικρή αλλαγή έχει πάρει ένα χρόνο. Ο Redzepi δημιούργησε ένα νέο Noma, αφήνοντας κατά μέρος πολλά από τα επιτεύγματα των τελευταίων 14 ετών σε αναζήτηση νέων ιδεών και μιας νέας προσέγγισης στα τρόφιμα. «Τώρα όλα διακυβεύονται», λέει ο Redzepi. «Όταν κάποιοι κινούνται σαν κι εμάς, χάνουν τα πάντα. Τα αστέρια της Michelin έχουν φύγει. Οι βαθμολογίες έχουν εξαφανιστεί. Όλα έχουν φύγει. Αλλά έχουμε ακόμα τη δημιουργικότητά μας».

    Βεβαίως, το όνομα θα εξακολουθεί να είναι Noma και ο Redzepi έχει μια ισχυρή, διεθνή φήμη. Είναι γνωστός ως δημιουργός της νέας σκανδιναβικής κουζίνας, με σύγχρονη γαστρονομία βασισμένη σε εποχιακά τοπικά συστατικά και μια σύγχρονη ερμηνεία των μαγειρικών παραδόσεων. Προτιμά να περιγράψει το φαγητό του απλώς… σκανδιναβικό.

    Ως πρώτη μέρα λειτουργίας ορίστηκε η 15η Φεβρουαρίου, και ο ανταγωνισμός για τα τραπέζια είναι μεγάλος. Μια άλλη παρτίδα κρατήσεων – για τραπέζια διαθέσιμα τον Μάιο – θα ανοίξει στις 4 μ.μ. τοπική ώρα στις 18 Ιανουαρίου. Οι κρατήσεις για τις πρώτες 10 εβδομάδες ολοκληρώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες το Νοέμβριο. Όσο για τις δεξιώσεις, θα είναι διαθέσιμες για αυτούς που είναι έτοιμοι να πληρώσουν 2.250 κορώνες (364 δολάρια) ανά άτομο για ένα μενού θαλασσινών που θα μπορούσε να περιλαμβάνει λιχουδιές όπως το σπέρμα γάδου.

    Rene Redzepi, chef and co-owner του Noma, στην Κουζινα του

     

    Ο Rene Redzepi, chef and co-owner του Noma, στην Κουζινα του
    Ο Rene Redzepi, chef and co-owner του Noma, στην Κουζινα του
    Ο Rene Redzepi, chef and co-owner του Noma, στην Κουζινα του



    ΣΧΟΛΙΑ