• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Βόμβα από τον MSCI: Εκτός MSCI Standard Πειραιώς, ΕΤΕ και Eurobank


    Διαγράφονται από τους δείκτες MSCI Greece Standard Index οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, της ΕΤΕ και της Eurobank και μεταφέρoνται στον δείκτη ΜSCI Small Cap Index.

    Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις της Societe General επιβεβαιώθηκαν. Ο γαλλικός οίκος, στην ανάλυση υπό τον τίτλο «MSCI Nov 2018 semi-annual review summary, potential changes version 2», είχε αναφέρει ότι για τη Eurobank εκτιμά πως θα βρεθεί εκτός δείκτη λόγω της μείωσης του βάρους του κλάδου στον δείκτη, ενώ για την Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα λόγω του ύψους της κεφαλαιοποίησής τους.

    Οι πιθανές εκροές σύμφωνα με την Societe Generale αναμένεται να διαμορφωθούν στα 52,73 εκατ. δολάρια για την Eurobank, στα 17,59 εκατ. δολ. για την Πειραιώς και στα 23,34 εκατ. δολ. για την Εθνική Τράπεζα.

    Από τον δείκτη MSCI Small Cap διαγράφεται η μετοχή της Ελλάκτωρ.

    Ο Οκτώβριος για τον δείκτη MSCI Emerging Index ήταν από τους χειρότερους μήνες σε επίδοση, τα τελευταία δύο χρόνια, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 8,69%.

     

    Ο MSCI για την έξοδο ή είσοδο μίας μετοχής στους δείκτες, λαμβάνει υπόψη τις τιμές των μετοχών βάση των τελευταίων 9 εργάσιμων ημερών πριν την κάθε αναθεώρηση. Για την εξαμηνιαία αναθεώρηση του Νοεμβρίου το διάστημα αυτό (cut off date) ήταν από τις 19 Οκτωβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου.

    Παρόλο που οι ελληνικές τράπεζες το διάστημα αυτό είχαν καταγράψει ισχυρές αποδόσεις (ΠΕΙΡ +17,12%, ΕΥΡΩΒ +19,67%, ΑΛΦΑ +19,20%, ΕΤΕ +7,07%), η εικόνα σε όρους κεφαλαιοποίησης σε σχέση με το rebalancing του Αυγούστου είναι ανατρεπτική.

    Στον MSCI Standard Greece παραμένουν οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil και Tιτάν.

    Οι αλλαγές στους δείκτες MSCI θα τεθούν σε ισχύ μετά το πέρας της συνεδρίασης της 30ής Νοεμβρίου.

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ MSCI

    MSCI STANDARD INDEX

    MSCI SMALL CAP INDEX



    ΣΧΟΛΙΑ