• Business

    Ιχθυοκαλλιέργειες: Τα φαβορί για τον Νηρέα και την Σελόντα

    Σελόντα

    Σελόντα


    Κορυφώνεται η αγωνία στην υπόθεση πώλησης του Νηρέα και της Σελόντα. Με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών να μετρά αντίστροφα, δίνουν και παίρνουν τα σενάρια σχετικά με τους υποψήφιους επενδυτές που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις δυο από τις πιο εξωστρεφείς και δυναμικές επιχειρήσεις της χώρας.

    Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν πως η μάχη θα είναι σκληρή, ωστόσο θεωρούν πως τρία σχήματα διατηρούν ένα ελαφρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων καθώς είναι έτοιμα να καταθέσουν εξαιρετικά ανταγωνιστικές προσφορές. Πρόκειται για την Harvard Investment Group (HIG) που έχει εξαγοράσει τη Μαΐλλης, την Diorasis International και την Amera Capital, η οποία ελέγχει ήδη την Ανδρομέδα.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι προσφορές που θα κατατεθούν θα αφορούν την απόκτηση και των δυο εταιρειών, καθώς μόνο έτσι μπορεί να δημιουργήσουν έναν ισχυρό πόλο που θα μπορέσει όχι μόνο να ανακάμψει αλλά και να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς αγορές.

    Με βάση το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, εκτός και αν χρειαστεί να δοθεί κάποια παράταση.

    Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι στόχος των τραπεζών είναι να εξασφαλίσουν μια συναλλαγή όσο πιο κοντά στα κεφάλαια που έχουν τοποθετήσει σε Νηρέα και Σελόντα.

    Σημαντικό ωστόσο ρόλο εκτιμάται ότι θα παίξουν παράγοντες όπως οι επιμέρους συμφωνίες για τα δάνεια, η διάρκεια της επένδυσης, και φυσικά το μοντέλο αξιοποίησης των δύο εταιρειών με τους περισσότερους ενδιαφερόμενους να προκρίνουν μια συγχώνευση) ώστε να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο σχήμα.

    Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση του Νηρέα και της Σελόντα έχουν εκδηλώσει επίσης το επενδυτικό κεφάλαιο της Oaktree καθώς και τα funds Panaxia, Butterfly, το Duet Group και το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Tinicum Inc. (Pontos Aqua) που όμως λέγεται πως δεν θα συμμετάσχει στην τελική φάση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νηρέας – Σελόντα: Τι ακριβώς συμβαίνει. Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Αιφνιδιαστικές αποφάσεις για Σελόντα-Νηρέα. Πωλούνται ξεχωριστά. 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νηρέας-Σελόντα: Παράταση στην προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών



    ΣΧΟΛΙΑ